2019. feb 10. 0

Halak Merkúr: lezárás, véget érés

A Merkúr immár a Halak asztrológiai jelében folytatja égi útját és ezt meglehetősen sokáig teszi: valamivel tovább, mint április közepéig. Bár relatív fürge léptű bolygóról beszélünk, ezúttal a megértés és megértetés planétája viszonylag hosszú időt tölt egyetlen állatövi szeletben, ennek oka pedig a hátráló mozgása, amit végig itt fog megélni, jobbnál jobb alkalmat adva lelkünk mélyének üzeneteit felszínre hozni és dekódolni. Emlékezzünk, hogy a Halak is titok-jegy, itt (is) fontos a titokkutatás, de egy kicsit más módon, mint például a Rák vagy a Skorpió esetében. A Halak-féle misztikum feltárása a végső igazságokról szól, a lélek legmélyebb rétegei felé fordulva az ott meglapuló mozaikdarabkákról pucoljuk le az iszapot és emeljük fel őket, hogy összeilleszthessük és – végre! – kirajzolódjon a kép a maga teljességében.

Hangsúlyos a lezárás, a befejezés, a véget érés ebben a stációban, de fontos újra (és újra) emlékeztetni magunkat, hogy ez nem gyászos és nem szomorú folyamat, hanem a dolgok természetes menete szerint való. Olyan szellemi, gondolati minőségetek és mintázatokat tehetünk le, amik már kifutottak, meghaladtuk őket és ideje átadni létezésüket a múltnak. Lehet, hogy ez időnként komfortzóna-elhagyási próba elé állít bennünket, de más módon nem élhetjük meg a fejlődést és a szintemelkedést. Hangos szóval, nyíltan és felvállaltan fejezhetünk be olyan dolgokat, amik kánikula idején talpra ragadt, frissen elköpött rágóként húztak vissza és okoztak megújuló kellemetlenségeket.

Jó tudnunk, hogy minden lezárt fejezetet egy új követ. Minden végben már ott a kezdet csírája és minél eredményesebben varrjuk el a szálakat, annál könnyebb, fényesebb és tisztább lesz az új, elkövetkező időszak az életünkben. Ez csak és kizárólag rajtunk, a döntéseinken áll, senki máson. Érdemes felvállalni, beleállni ebbe a folyamatba és végre megtanulni befejezni dolgokat (a ma emberének a szaporodó barnamedve-populáció után vagy talán mellett ez a legnagyobb mumusa).

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!