2017. dec 29. 0

Pihenő Uránusz

Az Uránusz augusztus eleje óta látszólagos hátráló mozgást végez, helyesebben és pontosabban fogalmazva végzett, hiszen most ez a mozgás lelassult és némi kivárást követően január 3-tól ismét direkt irányban folytatja égi útját. A Kos asztrológiai jelében jár a tisztítás és felszabadítás planétája, támogatva a megújítást, a reformokat, a begyepesedett minőségeken való túllépést. A Kos Uránusz tipikusan a karám léceit szétfeszítő erő, hogy végre az eddigi langymeleg látszatbiztonság helyett a végtelen szabadság finom, sós illatát élvezve élhessünk szabadon és boldogan.

A zodiákusi pozíciónál jóval lényegesebb a csillagos égre tekintenünk: a megújítás és jobbá tétel égi képviselője a Halak csillagkép legfényesebb csillagától indult el öt hónapos hátravándorlására, a visszaúszó halacska fonalán. Az összegzés pontjától a múltba visszahúzó kötöttségek mentén van keresgélni valónk; a mostani napokban kiváltképp tudatosíthatjuk magunkban, mely kötöttségek tartanak gúzsban, mik kötnek a múlthoz, így akadályozva a kiemelkedést.

A forduló Uránuszról a maga idejében ismét szó esik, ám addig még van pár napunk, hogy eltöprengjünk társainkhoz fűződő szálaink minőségén; megnézzük, melyek valódi, hamisítatlan fényfonalak és melyek azok, amik valójában rozsdás-sorjás drótsodronyok, legfeljebb talmi dekorációs aranysprével lefújva.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!