Közeleg a tél szeptember elseje. Ha magántanuló voltál, úgy ez közömbös információ, nagy változás nem történt. A többség azonban fülsértő csengőhangra tért vissza az akolba, akarom mondani: az oskolába. Ha összerándul a gyomrod, érintett vagy. Akár tanulóként, akár öregdiákként, akár tanárként. Igen, a tanárok sem szívelik a tanévkezdést – állítólag.

Ideje az augusztus végnapjait utolsó napjait övező keserédes mélabú eloszlatásának. Annak is felvirradt a napja, hogy a szeptember indulása ne mumusként éljen meglett emberekben is. A rendszer, amiben élünk, a társadalom nevet viseli. Ez a szövedék szabályokat hozott választott képviseli által – szinte mindenről. Amikor regulával találkozol, érdemes megállnod egy pillanatra.

Beleütközöl, átmászol rajta, kalapáccsal vered, hátha apróra törik? Jellemzően létezik ennél okosabb megoldás. A benned élő bölcs segít, hogy a legjobbat hozd ki a helyzetből. Be fognak csengetni. Igen, pár nap múlva. Ha addig nem ugrik ki a Föld olajozott forgástengelyéből, úgy a tanítás is kezdetét veszi. Ezzel együtt minden velejáró is: zsúfoltabb közlekedés, sóhajtozó gyerek, homlokot ráncoló fizikatanár, stb.

A régi tétel érvényes most is: a reakcióidat megválaszthatod. Önként, szabadon. Át- és felülírhatod az akár több évtizedes nyomasztódást, a szeptemberre átfordított naptárlap surranásához kötődő szorongását. Akkor van esélyed, ha élni akarsz. Ha túlélni, hétfőtől péntekig lavírozni, téli szünetig kibekkelni, akkor mindegy is.

Fordíts egy nagyot. Kezd el a lehetőségeket keresni. Közömbös, melyik oldalon vagy érintett. Találd meg, milyen módon segít, szolgál a tanév megkezdése. Tudd: van, létezik ilyen. Addig futtasd a keresőt, amíg valódi eredményt kapsz. Ne add fel. Van olyan. Képes vagy értelmet adni a szeptember elsejének. Lendületet adsz önmagad számára, így a folytatás is könnyebb lesz.

Ha traumapontként tekintesz szeptember elsejére, úgy felül is írhatod. Addig működsz zsinóron rángatott bábuként, amíg hagyod. Jó hír: kapsz hozzá kozmikus segítséget is. A Mars ekkor áll együtt az Oroszlán csillagkép bétájával. Ő a nemző rész ragyogó csillaga, a Denebola. Erőt kapsz ahhoz, hogy valami újat teremts meg. Abból, amit magad mögött hagytál, amit nem csak látsz, de meg is értettél. Ezt jó előre tudnod, de holnap bővebben is beszélünk róla.

kép: pixabay.com

meg is szúrhatnak, igen – de inkább fókuszálj arra, milyen szép színesek

Pin It on Pinterest

Share This