Pont annyira fontos a gyors észjárás és az azonnal bevillanó megoldások, mint a lassan összeálló kép. Kétféle mechanizmus, ám aki teljes, harmonikus életre törekszik, nem mondhat le egyikről sem. Ez az egyik fő üzenete a Jupiter és a Szaturnusz quintil fényszögének. Persze kibontva még rengeteg finomságot kínál. Ha mottót kéne faragnom hozzá, így szólna:

A beérett megvilágosodás ereje.

Az az áttörés, amikor összeáll a kép. Olyan ismeretek, tudás-mozaikok csusszannak a helyükre, amiket eddig is láttál. Most viszont elérkezett az idő, hogy lebbenjen, majd lehulljon a titkot takaró fátyol. Egy alaposan megsajtozott pizza, két mosolygós lány és Jared Leto segít a szemléltetésben:

Nyitott kartondoboz, benne a friss, látványos, felcikkelyezett pizza. A két lány fiatal és mutatós, ahogy kell. Mindketten egy-egy darab pizzát esznek, átszellemült mosollyal; igazi vidám utcakép. Eddig semmi különös. A varázslathoz el kellett olvasnom a kép fölé biggyesztett instrukciót: nézzem erősen hunyorogva és „csodát” látok. Nos, megtettem.

Eleinte semmi nem változott, illetve dehogynem: csökkent a fényerő. A lánykák már inkább szürkésnek tűntek, Itália tésztás remeke pedig kevéssé ínycsiklandónak. De tudtam, mégis történni fog valami. Erősebben préseltem össze a szemhéjaimat. És igen, egy meghatározhatatlan pillanatban valóban működni kezdett a mágia:

Jared Leto személyesen. Az ő jellegzetes hosszú hajas arca formálódott ki. Se autók, se doboz, se ételféleség. Viszlát, lányok! Helyette – immár tűélesen – látom a színészt. Igen, egyrészt illúzió. És mégsem az. Nem változott meg a képernyő. Fix, álló fotó, nem gif, nem animáció. Az addig a szemeimmel látott, az agyammal egyféle nézőpontból feldolgozott fénykép tartogatott valamit. Addig is ott rejtőzött, de a szemhunyor tette láthatóvá. Nos, hasonlóan működik a Jupiter és a Szaturnusz 72 fokos fényszöge.

Mágia. Varázslat. Éteri finomérzékelés.

Ilyen jelzőket érdemel ki ez a kapcsolódás. Itt szabadságra megy a logika, polcon pihen az ok-okozati láncolat minden racionális következtetéssel.

Képzeld el, hogy egy nagy, terjedelmes infómasszából egyszer csak kiemelkedik a lényeg. Mint valami tengeralattjáró periszkópját, pillantod meg és ha ügyes vagy, el is kapod, kiemeled.

Régóta tudott dolgok, ismert tények alkotnak újfajta eszmei kollázst.

A finoman elegáns, enyhén nagyobbra nyílt szemű rácsodálkozástól a valóban forradalmi áttörésig végtelenül széles a megélések skálája.

Jupiter és Szaturnusz. A két nagy tanító, egyaránt bölcsességbolygók. Ezen kívül kaptak még egy jelzőt, amiről sokan – tévesen – azt gondolják, nem túl hízelgő:

Lassú mozgású planéták.

Ez tényszerűség: a Jupiter átlagosan 11 és fél, a Szaturnusz pedig 29 és fél év alatt kerüli meg a Napot. Ebből a következő tényszerűség is adódik:

Nem túl gyakori, hogy Földünkről nézve éppen 72 fokos szögben látszódjanak és munkálkodjanak.

Igen, eseményszámba megy. Jelenleg már működik, azaz egzakt az összmunka, egészen június 2-án vasárnapig – ha az ívperceket vesszük sarokkőnek. A mostani napok amolyan hegyláncon belüli csúcsnak számítanak.

Korszakos mivolta a kezedre játszik. Már ha akarod. Például így:

Pontot teszel a hülyének nézés legévégre. Azaz soha többet nem hagyod, nem engeded, hogy bepalizzanak, átverjenek, a szó pejoratív értelmében tekintsenek madárnak.

Kiáradás és besűrítés harmóniában működtetése.

Koncentráció és meditáció működő egyensúlyának megteremtése.

Ez is játszik. Magyarázat: a Jupiter tágulási, meditatív energia. Ezzel szemben a Szaturnusz figyelemfókuszáló erőket mozgat. Kettő együtt, egy időben, összhangban működtetve az igazi.

Látszólag és felszínesen vizsgálva pont ellentétes a két égitest spirituális vektora. A magasabb igazság szemszögéből nézve éppen egyfelé, a tökéletesség irányába tartanak. Amúgy pedig – ezt csak halkan súghatom – egymás kiegészítői. Ezt leginkább a Szatiról nem szokás feltételezni, pedig ő a rejtőző Fény kutatója. Figyelmessége ott is ráakad a potenciális ragyogásra, ami mellett százból százketten vakon elsétálnak.

Estig szaporíthatnám a szót és írhatnék akadémiai székfoglalónak beillően terjedelmes cikket a két égitest quintiljéről. Nem teszem. A varázslat része ugyanis, hogy megnyílsz és befogadod a személyesen neked szóló sugallatokat.

Adalék: a Jupiter éppen csak belépett az Ikrek jelébe (tudósítás itt: https://ladonyijanos.hu/ikrek-jupiter/), a Szaturnusz pedig a Halak cikkelyében jár.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This