2018. ápr 07. 0

A bennünk lakó istennel emelkedni

Egyre erősebben érezteti hatásait a látszólagosan hátráló Jupiter és a Plútó sextil fényszöge. Mindkét bolygó lassú mozgású, így bizton tudhatjuk, nem maradunk le semmiről, egzakt majd csak április közepén lesz a kettejük közötti hexagramm és a hónap utolsó harmadáig enyhülő intenzitással kísér el bennünket az összedolgozás energetikája. A Jupiter a Skorpió cikkelyében araszol hátrafelé, asztrológiai értelmezésben felhívja figyelmünket az álmainkban, ösztönvilágunkban, önnön belső mélységeinkben felbukkanó tanításokra, bölcsülésekre. Mondhatjuk azt is, a retrográd Jupiter ebben a stációban a bennünk lakó istennel való kapcsolatfelvételre noszogat újra és újra; merjük elhinni, lássuk meg, hogy nem odafönt lakik a jóisten, hanem valójában idebent. Meditációval, imával, saját, ráhangolódós szertartással nagyon szépen össze tudunk kapcsolódni ezzel a magas rezgésű minőséggel, ami mélyen belül ott van bennünk. Csillagképi értelemben a Mérlegben lépünk vissza, a jövő serpenyője, a jövő oldala felől a középponthoz, a megmérettetés centrumához. Ez a mérlegelés azonban nem földi mértékkel és értelemben történik, a Mérleg csillagképében az isteni ítélet jelenik meg, ezért is fontos a mostani napokban-hetekben saját isteni minőségünkkel egy kicsit „jóban lenni”, törődni vele, netán tudomásul venni létezését, ha eddig ezt még nem tettük volna meg.

A Plútó amúgy sem gyors mozgása egyre lassuló tendenciát mutat, nemsokára ő is – egy rövid szusszanást követően – hátráló mozgásba kezd majd a Bak jelében. Most azonban még direkt irányban halad, mindent megreformáló erőt adva az előrelépéshez, megmutatja a mélységeket, melyek nem félelmetesek vagy szakadék-szerűek, egyszerűen csak mélyek. Megértjük, hogy vannak és együtt tudunk élni velük, annak biztos tudatában, hogy a célunk eléréséhez nem kell tőlük megszabadulni, csak együtt élni kell velük, kiaknázni az általuk kínált lehetőségeket. A Plútó a szárnyaló Sasban jár, a kiemelkedés, az égbe ragadás minőségét árasztja, a mélységeink nem csak előrelépést, de közvetlenül a szárnyalást is lehetővé teszik, nem mellesleg pedig valódi bölcsességet is adnak (A Plútó egyúttal a Nyilas csillagképében is bandukol).

A két megfontolt vándor most a megértés fényszögén keresztül dolgozik össze. A két terület együtt megoldást, működőképes dolgokat ad. Az égi erők ezekben a hetekben egy egészen csodálatos szintézist támogatnak, ahol a belső világunk isteni minőségeinek felfedezését megértjük, és általa kiemelkedhetünk, hogy szabadon és bölcsen, valódi tudással lépjünk tovább. A pakliban ott a gyökeres változás jolly-jokere is, de ő most is nyerő lap, a változás – bármilyen intenzív legyen is – a főnyereményt adja meg. Izgalmas hetek jönnek!

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!