Boldognak érzed magad? Igenlő válasz esetén köszönöm, hogy az első két mondatot elolvastad, engedd meg, hogy virtuálisan megemeljem előtted a kalapomat és ne töltsd időd a következőkkel, nem neked szólnak.

Akkor lennék a legboldogabb, ha ezt már senki nem olvasná, legfeljebb érintettség nélkül, pőre kíváncsiságból.150823boldogsag

Ha itt és most nem tartod boldognak az életed, kérlek, gondold végig, szentelj pár percet arra, hogy minden tőled telhetőt megtettél-e, hogy elérd? Alkottál-e képet róla; lelkedben, szívedben megszületett-e az érzésminta, milyen a te személyes boldogságod? Hidd el, ez kulcsfontosságú, hogy birtokában légy egy színes, eleven, érzésekkel festett képnek, aminek éteri vásznán Te vagy a boldog főalak; hogy legyen előtted cél, legyen minta, ami vezet, ami ott lakik a szívedben és utat mutat. Ha még nincs képed, semmi baj, ajándékozz időt a megalkotására, szüld meg azt az érzelemminőséget mélyen belül, ami neked a nagybetűs, vágyott Boldogságot jelöli, majd jól raktározd el minden apró rezdülésével, összes finom árnyalatával együtt és tűzd ki hajód orrára, hogy mindig és mindenkor ő vezessen, bármilyen hullámzásba és sodrásba is kerülsz utadon.

Következő lépésként vedd számba, hogy kinyújtottad-e érte a kezedet, s ha ő nyújtotta feléd, hátad mutattad-e neki, szemed lesütve? Tettél-e érte, hogy megtaláld, hogy együtt legyél vele, amikor tehettél? Történt esetleg olyan, hogy szabotáltad a rátalálást? Ijedtél már meg attól, hogy a közvetlen közeledben, egy karnyújtásra tőled ott volt?

Összegezd, mi mindent tettél, tehettél és nem tettél a múltban, hogy elérd önnön boldogságodat. Bíztatlak, hogy írd le egy papírra, sokat segít; később előveheted és rálátsz, milyen hibát követtél el, amit immár bölcsülve, tapasztaltabban elkerülhetsz. Leckeismétlésként persze újra és újra elkövetheted őket, mindig hoznak tanítást, te döntesz.

Mindezeket elvégezve hagyatkozz a vezettetésre, figyeld a jeleket, amik szíved, lelked megérintik, és tudd, hogy az imént megalkotott érzelmi iránytűd mindig a jó irányt mutatja, ha kellően bátor vagy agyalás helyett az érzéseid után menni.

kép: www.alphacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This