Májusban végre egy újabb péntek esik tizenharmadikára. Érdemes a babonaságot lehántolnunk erről a napról és úgy általában a péntek tizenharmadikákról. Semmi rettenetes nem tud történni, ami más napokon nem történhetne meg. A balszerencse nem tudja, hogy ilyen alkalmakkor sztahanovista műszakot kéne tartania. Egészen egyszerűen életben tartjuk ezt a hitrendszert, a félelemnek adunk erőt, már ha adunk. Mert ugyan miért ne dönthetnénk az átprogramozásról? Miért ne határozhatnánk el, tudatosan, hogy mostantól minden péntek tizenharmadika szerencsenap lesz? Ha már jelentőséget tulajdonítunk neki, akkor váltsunk előjelet és keressük Fortuna csókját mindenben; tegyünk aktívan a szerencséért, azért, hogy jó, üdvös dolgokat éljünk meg.

Ismerek olyan embert, aki a XXI. században képes órákig várakozni néptelen mellékutakon, hogy egy másik autós elvigye az imént átszaladt fekete macska hagyta balszerencsét. Hasonló példákat nyilván valamennyien láttunk és hallottunk, még ha magunk – felvilágosultságunk okán – nem is vagyunk ebben érintettek. Minden ilyen döntéssel toljuk az erőt és a hatalmat rajtunk kívülálló dolgokba. A macska átfutását kevés módon tudod befolyásolni, de a benned keltett hullámok csak és kizárólag a saját döntéseden múlnak.

Az aktuális, 2022. május 13-ra vonatkozó égi helyzet emelkedést, termékenységet, bőséget és emelkedést áraszt, ebbe nemigen illik bele a balszerencse. Persze egy lottónyereményben is meglátható a veszély és a kockázat (ezért az összegért akár ki is rabolhatnak, meg is ölhetnek, irigyeim és ellenségeim lesznek, stb.), de akkor nem érdemes játszani, hiszen nem a veszteségtől (és balszerencsétől) való félelem hivatott tetteinket motiválni, hanem a játék öröme, az a csodálatos dolog, hogy játszani jó, a játék maga az Élet.

 

kép: pixabay.com

lásd az önfeledtséget, a játékosságot a képen – 

mert az van ott, nem a lesben álló cápa, a medúza és a tengeri sün

Pin It on Pinterest

Share This