+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Jelen napjainkban a tíz princípium fele hátráló mozgást végez. Nem rendkívüli ez, de azért érdemes egy-két gondolatot szentelni nekik. A pár napja forduló Mars adta az apropót, hogy újra leírjuk a retrográd bolygómozgás üzenetét: valamiért vissza kell mennünk, hogy általa és segítségével előre haladhassunk. Aki szereti a statisztikákat, a címre nézve rögtön elmosolyodhatott, noha a kép ennél árnyaltabb, ugyanis a Nap és a Hold alapvetően soha nem végez hátráló mozgást, ilyesmi legfeljebb április elsejei bejegyzésekben fordul elő, mindenesetre, ha ilyennel találkozunk, kezeljük egészséges fenntartással. Amennyiben a tíz princípiumból kivesszük a két játékost, akik csak direkt irányban haladnak, máris azt látjuk, hogy a nyolc „további” bolygó több mint fele, öt tolat éppen. Hoppá!

Mielőtt problémát, akadályt vagy visszacsúszást vizionálnánk, emeljük szemünket az első bekezdés retrográd mozgásról szóló definíciójára és csodálkozzunk rá, milyen szuper napokban élünk itt és most, mennyi lehetőséget kapunk felvértezni magunkat a szebb jövő megéléséhez. A visszatérés, visszakanyarodás lehetőséget ad például új vagy eddig szunnyadó képességek felfedezésére. Rájöhetünk, hogy egész jók, nem, kiválók lehetünk olyan területeken, amiken eddig nem mertük kipróbálni, megmérettetni magunkat. Ez adja a fejlődést, az előrelépést.

A retrográd bolygó több lehetőséget ad, ám többet is kell érte dolgozni. Kulcsfontosságú azonban az arányszám: ha egy egységgel több munkát kifejtek, nem egy egységgel nagyobb a jutalmam, hanem annál jóval többel; meredek parabolikában emelkedik ez a képzeletbeli spirituális megtérülési grafikon. Lehetőséget ad, nem kötelez. Dönthetünk úgy, nem élünk a lehetőséggel és életünket úgy folytatjuk, ahogy eddig éltünk. A csillagok és bolygók soha semmire nem kényszerítenek, erre hivatkozni a felelősség eltolása, legfeljebb hajlamossá tesznek, Szepes Mária után szabadon. A szabad akaratunk mindig a miénk, rajtunk, a döntésünkön áll, élünk-e ezzel a Kozmosz által felkínált lehetőséggel. Nincs jó válasz és rossz döntés, mert mindig az aktuális valóságunknak leginkább megfelelő megoldást választjuk, csak érdemes mindezt tudni, észben tartani.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This