2018. feb 24. 0

A gyors, a lassú és a lélek

A fürge léptű Merkúr vasárnap áll együtt a méltóságteljesen, hömpölygős lassúsággal úszó Neptunusszal a Halak jelében. Poszeidón és Hermész planétájának találkozója mély lelki szinten megjelenő beavatásokat, helyesebben megfogalmazva beavató erejű élményeket, felismeréseket hoz. Észrevesszük, hogy ezen a napon jobban tudunk lelkünk alsóbb rétegeihez kacsolódni, valahogy most nem tűnik sem riasztónak, sem félelmetesnek a tudat, hogy bárkánk az óceán felszínén úszik, de alatta kilométernyi mély víz terül el, ez most természetes és magától értetődő. Spirituális felismerések érkeznek, hogy olyan tudást adjanak, melyekkel képessé válunk érzelmi gubancaink kibogozására, ezáltal megoldására is.

A Halak égi állomásának sajátossága, hogy megpihenünk egy percre, félrevonulunk és leülünk egy kényelmes fotelbe (egy kis egészséges hedonizmussal forró kakaót, teát, tejeskávét kortyolgatunk), hogy összegezzük az elmúlt dolgokat, mintegy könyvelőként számot vessünk az előző kör megéléseivel, így a tanulságok levonását követően már bölcsebben kezdhetünk az új játékba. A vasárnap energiájában ott munkálkodik a csillogó értelem és a mély érzelmek összjátéka; ragyogó egyensúlyban támogatják, hogy mind a lélek, mind a szellem szintjén kellő jelenléttel végezhessük el a belső leltárt. Melléktermék-jellegűen elképesztően jó ötletek és sugallatok is érkezhetnek, tudjuk, s legyünk rájuk nyitottak. Persze nem választható el a múlt összegzése a jövő tervezésétől sem; az egyikből adódik a másik: azzal, hogy a hátam mögötti dolgokat rendszereztem, gyakorlatilag kirajzolódik az előre vezető út.

Ez az út azonban sokkal tisztább, sártól és kutyasz@rtól mentes, hiszen oly módon határozom meg az irányát és a minőségét, ami szabad mozgást enged. Ezt erősíti a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő, tisztító vize, amiben pancsolva találkozik Merkúr és Neptunusz. Megvan a kép, amikor Poszeidón pajkosan játszik Hermésszel a szökőkútban és incselkednek, kié legyen a háromágú szigony és kié a sisak? Ez a játékosság végig ott munkálkodik a vasárnapunkban, segítve, hogy a jövőnkért végzett munka köznapi értelemben vett munka helyett élvezetes, szórakoztató játék legyen inkább.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!