Kedden éjszaka, kevéssel éjfél előtt telik a Hold, azaz ekkor egzakt a szembenállása a Nappal. A mostani telihold nem csak a misztikus időpont miatt különleges. Égi kísérőnk a Bak asztrológiai jelében járva találja magát szemközt a Rák cikkelyében vándorló Nappal. Érzelmeinkben, lelkünkben mindig ott a megoldás. Intenzív, mélyen megérintő felismerések születhetnek: vajon mi miért történt és mi a jó válasz, az igazi megoldás a lélek szintjén. Megjelenik az az érzés is, hogy amit eddig agyból nem tudtunk megoldani, azt hagyjuk, engedjük el; helyesebben szólva a hozzá kötődő görcsösséget, a mindenáron egy úton való rendezés keresztmetszetet szűkítő dogmáját kukázzuk ki hamar. Látjuk és át is érezzük annak teljességét, hogy ha és amikor és amint engedjük, hogy lelkünk is a döntési folyamat részese legyen, hogy szívünkre hallgatva tegyük meg az igazán fontos lépéseket, egészen más perspektívák mutatják magukat, kitágul a valóságunk és a világ.

Ez a kései óra sokakat álmában talál. Ismét csak javasolni tudom, hogy lefekvés előtt papírt és tollat, ceruzát készítsünk magunk mellé, mert üzenő álmokra és sugallatokra bizton számíthatunk. Célszerű őket azon frissiben lejegyezni és nem abban bizakodni és azon agyalni, hogy reggel majd úgyis emlékszünk rájuk, hiszen oly’ nagyszerűek, ami nem mehet feledésbe. Gyakran megtörténik, hogy csak a jó érzés és a félmosoly marad: kaptunk valami csodálatosat, de elfelejtettük áthozni. Jó tudnunk, hogy ezen a mágikus éjszakán a legjobb megoldások a maguk teljességében mutatkoznak meg előttünk; jó, ha jelen vagyunk és elcsípjük őket akkor is, ha már álomban talál a telihold.

Csillagképi értelemben a Nap az Ikrek fényábrájának Pollux oldalán halad, cselekvő énünket feltöltve az örökkévaló, legjobb minőségek melletti választás energiáival. Pont emiatt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mostani telihold a „nincs alku” típusába tartozik, így, ha félmegoldást érzünk, azt nyugodtan stornózzuk is azonnal. Ez az erő csak a legjobbat adja, mégpedig vegytisztán. A szemben álló Holdat a Sas égi egyenlítői (és a Nyilas ekliptikai) csillagképében éri az éjfél előtti pontos farkasszemezés. Emlékezzünk, a Sashoz ez elrévülés, a meditáció és az emelkedés, az égbe ragadás erői tartoznak. Ne lepődjünk meg, ha szárnyaló lélekkel ébredünk, mosolyogva, valami óriási és fényes elhatározással.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This