+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

A Szaturnusz jó ideje látszólagos hátráló mozgást végez „odahaza”, a Bak asztrológiai jelében, ahol ő az úr. Mostanra azonban lelassult ez a retrográd mozgás, ám arról szó sincs, hogy a gyűrűs bolygó kifogyott volna a szuflából. A lassulás és azt ezt követő „egy helyben állás” már felkészülés a direkt irányba fordulásra. Érdemes megvizsgálnunk a csillagos ég ezen pontját, hogy tudjuk, milyen üzenetet hoz a szaturnuszi fordulat. Természetesen érdemes magunkban rendbe tenni – mindenek előtt – a vele kapcsolatos előítéleteket és az asztrorasszizmust: a Szati nem az a kis köcsög, vagy korlátolt vénember, aki bármiben is megakadályoz és lépten-nyomon sunyi módon elgáncsol. Váltsunk nézőpontot és tekintsünk rá az összpontosítás, a koncentráció, a kikristályosodott tapasztalatok, és legfőképpen az idő, az időzítés égi képviselőjeként.

Asztrológiai szempontból a Bak jele érintett, ezt a Szaturnusz ide érkezésekor elég alaposan körüljártuk, érdemesebb a csillagképeket megvizsgálni. A bolygó a Nyilas csillagzatában tartózkodik, annak is az íjánál. Ez az az eszköz, amivel útnak indíthatjuk a nyílvesszőt – jelen esetben a nyílvessző tűpontosan a Skorpió csillagkép legfényesebb, alfa csillagára, a fényábra szívére, a feltételek nélküli szeretet esszenciális égi megjelenítőjére, az Antares csillagra (aki egyedüliként egy „személyben” Tejút- és Világoszlop is) irányul. Mi a valódi cél? A szeretet, a szeret általi fejlődés, tanulás és bölcsebbé válás, azaz megérteni a szeretet tanítását. Ez az üzenet visz előre.

Ott van még a gyűrűs planéta égi hátterében a Kígyótartó csillagképe is, mégpedig a Kígyó Farka – az ösztönerők uralásának erejét és képességét szimbolizálva. Amikor már uraljuk életünket és hatalmunkban áll zsigeri kirohanások és önmagunkból való, időnként felettébb állatias kifordulások nélkül létezni, akkor tudunk valóban fejlődni, előrelépni; akkor nyílik meg az a bizonyos magasabb kapu. Érdemes az elkövetkező jó néhány napban pörgetni mindezt magunkban és figyelni, hol mutatkozik erős érzelmi érintettség, mert akkor azzal még dolgunk van.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This