Többet ésszel, mint erővel. A közkeletű mondás azonban nem biztos, hogy valóban szolgál téged. Már ha kritika nélkül fogadod be. Az ész kell. Eszetlenül, agyatlanul ne tégy semmit. Jó, ha helyén az eszed (és ami azt illeti, legfőképpen a szíved) és az agyadat arra használod, amire való: tiszta érzeteid alapján meghozott (jó) döntéseid végrehajtására. De kell az erő.

Erő nélkül nem megy. Lehetsz a világ legokosabb embere. Tudhatod a negyvenkettőt, a világ végső bölcsességét. Zsebedben lapulhat valamennyi, az emberiséget sújtó nyavalya orvosságának receptje. Sz@rt Semmit nem érsz, ha jártányi, moccanásnyi erő nem maradt már benned.

Az erő, a cselekvési, mozdulási, alakító energia jelentőségét gyakran becsülik alá. Ezzel nem mást követnek el, mint a véthető hibák legkapitálisabbjainak egyikét. Mert összemossák az erő alkalmazásának kizárólagosságával. Amikor a kraft az egyetlen és mindenek feletti megoldóképleted. Az eszközök változhatnak, dagadó nyaki erekkel üvöltéstől pofonon át a végletes fizikai erőszakig. Ez azonban mind alacsony szintű erőfitogtatás. Van ám más módja is annak, hogy átitasd tetteidet az alakító-transzformáló tetterővel.

A Mars hétfő délután érkezik meg a Bak asztrológiai jelébe. Ha a Kozmosz áruház lenne, úgy a „megoldás ereje” címkét tapaszthatnánk rá. A benned élő tehetség, inspiráció erő nélkül nem tud testet ölteni a fizikai valóságban. Erre kínál frappáns választ a március 6-án reggelig tartó Bak Mars időszaka. Zárójel: egészen különleges lesz majd a következő jegyváltás, amikor a Vénusszal kéz a kézben lépnek tovább. Erről az együttállásról külön mesét olvashatsz majd a maga idejében, mert igazán megérdemli.

A félelmek, a belső bizonytalanság és a kételyek ellenére megtett lépés erejét érezheted. Magyarul: nem akaszt Superman-jelmezt a gardróbodba. Nem növeszt szárnyakat lapockatájadra (másutt működteted őket úgyis) és továbbra is hat rád a gravitáció. Mégis: energiát tudsz mozgósítani, amivel megoldod az előtted álló képleteket.

A Bak címszavai (fejlődés, előrehaladás; kitartó, állhatatos, de mindig emelő munkálkodás) talán nem slágergyanúsak. Mégis: tartósan szükségesek a méltó emberi élethez. Ebben segít elmélyülni a most induló időszak.

Felismerteti veled, hogy van erőd és bizony, használhatod is. Kezdeményező, emelő, jobbá tevő módon. Lelkesedést ébreszthetsz – belül, azaz önmagadban és kívül, embertársaidban is. De nem bárgyú hurráoptimista módon, mint a sztereotípiák tengerentúli állampolgárai teszik. Valós, igazi értékeiden alapuló bizonyosság és a belőle fakadó tűz hevít. Jó, mi több: kitűnő.

Amit eddig ide-oda toltál, mert túl nagy falatnak tűnt és nem érezted a karjaid végén lógó kezeidben a hozzá szükséges erőt, beúszhat fókuszodba. Ideje elkezdeni, megoldani, befejezni. Mert igen, képes vagy rá. Ha kételkedsz is magadban, ez – már – nem tart vissza az elindulástól.

kép: pixabay.com

bármilyen összetett is a megoldandó, ami rád vár, erőt és összeszedettséget is kapsz hozzá

Pin It on Pinterest

Share This