Pénteki napunkat át- meg átszövi az igazság, a törvényesség minősége. Törvényesség alatt nem elsősorban a Ptk-t, a Btk-t értve, hanem a saját belső törvényünket és a kozmikus törvényeket, amiknek – jó esetben – megvan a maga harmóniája, összhangja. A lelkesedés ugyanúgy megjelenik, mint a fellángolások és az érzelmi tüzesség. Megint a tudatosságon a hangsúly: saját lobbanékonyságunk szolgálni, emelni hivatott minket és környezetünket a másokba való belemarás nélkül. A kezdeményezőkészség csodás dolog, de úgy fogjuk szelét vitorlánkba, hogy az ne söpörje el társunkat. Inkább ültessük őt is a hajóra és vitorlázzunk együtt szebb vizekre.

161111hajo

Valódi tanításokkal foglalkozni, a magasabb tudást tanulmányozni szintúgy kiváló nap, az igazi gyöngyszemeket meglelve lelki szinten is eggyé tudunk válni a számunkra értéket adó eszmékkel, igazságokkal. Az Isten fogalmával, keresésével is előrébb tudunk jutni, az érzékelés mellett a megértés útján is; a szemünk meglátja azt a nagy és tökéletes rendszert, amiben vagyunk és amit a lelkünk a struktúra látható oszlopai nélkül is érez.

A szeretet erejével bármi nehézségnek tűnő feladatot meg tudunk oldani és át tudunk lendülni rajta. A bölcs megértő és elfogadó mosolya most sajátunk; manír és felvett póz nélkül a miénk, ezzel tudunk önmagunk és társaink felé is sugározni, ragyogni. Ez a szeretet-erő pedig az előrehaladásunkban is támogat, minden lépésünket könnyebbé teszi, minden megtett métert szebbé varázsol az Úton.

kép: www.wallpapersafari.com

Pin It on Pinterest

Share This