2018. máj 03. 0

A lélek mélyének gyümölcsei

Péntektől vasárnapig sextil fényszögben áll a Nap és a Neptunusz, némi napsugarat csempészve lelkünk mélyébe, hogy onnan emelkedjünk egészen magasra. A Neptunusz a maga megfontolt, komótos tempójában rója útját, jelenleg a Halak asztrológiai jelében tart éppen, ahol ő az úr, társulva a Jupiterrel, aki ebbe a mostani játékba is kicsit beszáll, de erről később essen szó. A Halak Neptunusz finom, légies ujjakkal pengeti meg legmélyebb húrjainkat; lelkünk azon szegmenseiben rezonál, ahová ritkábban látogatunk el, netán létezéséről sincs konkrét tudomásunk, csak álmok, félig-meddig áthozott fátyolos képek formájában él tudatunk tárnáiban. Ez az alsó réteg igen erősen tudja befolyásolni felszíni, mindennapos működésünket, nagyon nem mindegy, milyen magok csírázgatnak ott lenn és mik hajtanak ki belőle; ősfélelem-szörnyek, vagy angyalfényű tüneménylények.

Ebben a pár napban elsősorban felismerhetjük, megérthetjük, mennyire fontos a lelki „karbantartottság”, milyen hihetetlenül sokat számít, ha saját pincénk ki van takarítva, kimeszelve és szégyenkezés, az összeszoruló szív rettegése nélkül sétálhatunk le a levezető lépcsősoron. Ez a megértés jótékonyan támogatja teremtő erőinket; emlékezzünk csak: a Bika zodiákusában járó Nap cselekvő énünket szimbolizálva a stabilitást, a szilárd, biztonságos alapokat hivatott megteremteni. Mennyivel könnyebb, jobb és örömtelibb építkezni úgy, hogy nem kell állandóan az alap alatti földrétegek összeszakadásától félni, hiszen tudjuk, hogy odalent minden rendben van, nincsenek a statikát veszélyeztető, rothadó dögök és tetemek.

A Jupiter laza szálon kötődik a Nap-Neptunusz sextilhez: a Nappal szemben áll, a Neptunuszhoz egy trigon fűzi. A magasabb tudás többrétűen ott a hétvége képletében, a felismerések által valahogy többé válunk, mintegy kiteljesedünk. Nem mellékesen a mélyből felhozott dolgok kiemelésének folyamata is tudást, valódi, iskolában meg nem szerezhető tudást ad, ami által bölcsülünk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!