Kifizetődő előre megtervezni, mit és hogyan szeretnél mondani kulcsfontosságú helyzetekben. Éves értékelés a főnökkel. Különös tekintettel a bérezés fejlesztésére és az előléptetés lehetőségére. Értekezés kamasz gyerekeddel a tudatmódosító szerekről, politikáról, életfelfogásról. Nagycsaládi kupaktanács a dédi öreg házának sorsáról. Beszéd fogalmazása a közel száz évet megélt szomszéd néni búcsúztatójára.

Helyzetek, amikben szólnod kell. Nem csak elvárják: már tartasz ott, hogy ez – önmagában – nem feszítene. De te szeretnél is megnyilvánulni. Önként, belülről, magadból. Szívből jövően, de nem csak úgy, mint mikor a foxi beszabadul a gardróbba. Tervezetten spontán módon kívánsz hatást gyakorolni. Nem manipulációból. Egyszerűen csak megadod a tiszteletet a helyzetnek, egyúttal élni is kívánsz a benne rejlő kifejezési lehetőségekkel.

Az egyensúly kényes. Túl sok szerkesztettség kilógatja a lólábat. A kelleténél kevesebbre pedig éppen az érzelmek erősödésekor nem tudsz támaszkodni. Arany középútra van hát szükséged. Itt lép színre a Mars és a Markúr. Ketten együtt, mert három napra közösködnek. Az együttállás keddtől csütörtökig az ilyen feladatok frappáns elvégzéséhez szükséges erővel és tudással vértez fel.

Tisztázó erejű, megbántási szándéktól mentes kommunikációs teret varázsol ez az égi mozgás. Az egyételművé tevés nem egyenlő a kiskutya ürítési kondicionálásánál alkalmazott, drasztikus módszerrel. Azaz nincs szándékod a másik orrát saját sz@rába nyomni. Megtehetnéd, persze. Erőd, tehetséged megvan hozzá. De már nem akarod. Túl vagy rajta. Régen, jóval korábban talán éltél volna vele, de kinőtted.

A lényeget kimondani, megérteni, megértetni – ez áll fókuszodban. Úgy, hogy minden érintett számára egyértelmű legyen, milyen értékek mentén gondolkodsz és vélekedsz. Ez nem az alakoskodás ideje. Ha pókerben tervezel bankot robbantani, napold el.

A sallangmentes, egyszerűségre törekvő szálat a Szaturnusz fűzi be. Alapvető késztetésként ölt testet igényed, hogy világosan és érthetően fogalmazz. A gyűrűs bolygó a teremtésre, megvalósulásra ösztönző quadrat fényszögön keresztül kapcsolódik a Mars-Merkúr együttálláshoz. Az a dolga, hogy már a fej, a gondolat szintjén egyszerűsítsen.

Ez a sikered titka. Hogy képes vagy összetett gondolati láncokat, bonyolult érzelmeket könnyen emészthető szavakban kifejezni. Használd bátran a bevillanó képeket. Amikor a betű (már) kevés, ott a lefestett, elképzeltetett kép még világokat nyithat meg.

Emlékezz: a szenvedélyesség és az érzelmi vezéreltség egyaránt játszik. Mind a Merkúr, mind a Mars a Skorpió asztrológiai jelében jár. Ne is törekedj a profi könyvvizsgáló attitűdjére. Azt azonban idézd fel, felemelő kiegészítésként: a két égitest csillagképi hátterében az Angyali Szűz fénylik. Azaz: tudati és cselekvési szinten is finom, ám határozott támogatást kapsz. Kérve még inkább. Egyszerűen érzed, tudod, mit és hogyan fogalmazz meg, majd mit tegyél ennek eredményeképpen.

A lelkesítés, a passzivitásból kimozdítás is tuningot kap. Ha ismersz olyan embert a környezetedben, aki belesüllyedt valamilyen mocsár-energiába, a munakhét közepén jó eséllyel és kézzel fogható eredménnyel inspirálhatod. Nem kirángatod, az megint csak a ló túloldala, az erőszakos, fogadatlan prókátor mezeje. Megmutatod, fellobbantod a tüzet, megengedve, hogy rábólintson a kiemelkedésre.

Talán már látod is: ez az égi állás bölccsé is tesz. Nem pöccint azonnal Gandalffá, de érett és jó minőségű döntéseket hozol, ilyen mondatok hagyják el a szádat – mert a fejedben rend van. Kifejezetten építő erejű energia. Amire figyelj oda: észosztás, lenézés, a másik kéretlen tanácsokkal való, vég nélküli tratktálása. Ezek bizony alacsony szintjei az aktuális kozmikus térnek. Csak azért beszéltünk róla hangyafülnyit, hogy tudd, mit kerülj, ha netán észreveszed magadban a csíráját.

Az alap azonban a felfelé, a jobbítás szándékával fellocsolt és portalanított úton való haladás. Egyszerű követni.

kép: pixabay.com

együtt, egyetértésben a jól látható és járható úton

– ezt kínálja a Mars-Merkúr együttállás

Pin It on Pinterest

Share This