Szerelmesnek lenni.

Májusi virágillatban hangosan és önfeledten énekelni.

Karácsonykor kipirult arccal hóembert építeni.

Csak hármat ragadtam ki az istenigazából imádott és vágyott minőségek közül. Vajon a hosszú sorban hol kapna helyet a következő:

Ráébredni, hogy a kéreg, a felszín alatt ott él és munkálkodik benned a bölcsesség?

Talán nem olyan látványos és nem annyira a primer örömérzetedre tenyerel rá. De alig marad el tőlük. És igen, felvirradt a napja. De mi adja az égi apropót?

A Jupiter hosszas hátrálását követően csütörtökön reggel – nem sokkal becsengetés után – direkt irányba fordult. Fontos: ez az irányváltás látszólagos; a Földünkről szemlélve látjuk mind a tolatást, mind az előrefelé megindulást. Éppen ezért hat ránk.

Egy szuszt a pontos ekliptikai (azaz a Nap útjára vetített) koordináták is érdemelnek: a szeretet bölcsességének égi vándora a Halak zodiákusának 28 fok 47 percétől indul direkt irányba. Ha a tekintetünkkel együtt szintet is emelünk és a csillagok végtelen(ül szép) világába pillantunk, a kép tovább árnyalódik; így kínálva mélyebb megértést.

A visszatérő mintázatok megértése ad lehetőséget a változtatásra. Ezt üzeni a Halak kettős csillagzatában sarkon penderülő Jupiter. A két halacska egyike kiemelkedik, a másik visszatér. Utóbbival van dolgunk. A planéta a Visszaúszó halnál vált irányt és a hozzá vezető fonál mentén lépdel előre. Ennek üzenete több, mint hasznos.

Vedd észre, lásd meg, milyen mintázatok, események, emberi tényezők köszönnek újra és újra vissza életedbe. Miután azonosítottad az önmagát (amúgy általad) újratermelő mechanizmusokat, a világ minden kincséért meg ne állj, az önmagában kevés. Oldd meg a helyzetet, lazítsd ki a csomót! A Fonál ugyanis a kötelékeket jelöli. Alapvetően emberi kapcsolatokra értelmezzük; mégpedig a le- és visszahúzó típusúakra. Ideje ébredt a gubancoldásnak, de nem akárhogyan.

Bölcsességgel. Igen, azzal, ami él benned. Él, még ha esetleg tagadnád is. Legfeljebb kicsit hordalékossá vált a külső befolyás túlzott hatása miatt. Amúgy pedig a gordiuszi, azaz azonnal, határozott mozdulattal való megszabadulás is játszik. Néha ugyanis az a legjobb, azaz valóban legbölcsebb megoldás. És nem a szöszmötölés minden egyes apró szálacskával, annak nebáncsvirágos lelkivilágával bajmolódni.

Így oldod le magadról a Visszaúszó Hal fonalának szimbolikája mentén a visszahúzó kötelékeket. Mi az eredménye? Nem csak felszabadulsz, de hirtelen messzebbre is látsz. Nyílik, tágul a perspektíva, nagyot nő a látótáv. Most pedig – újra – vált a kép.

Halak. Mélység, egység, szépség. A zodiákusban itt és a Nyilas jelében van igazán otthon a Jupiter, már ha az uralkodást nézzük. Jó tudnod, azonban, hogy nem is olyan sokára, december 20-án átlép a Kos cikkelyébe. Ezt idén már korábban is megtette egyszer, de visszahátrált. Lehetőséget kínált, mondjuk inkább úgy. Hogy erőt gyűjthess. Hogy átnézd a fiókokat, kiigazíts, elrendezz. Hogy vegyél egy jóóóóó nagy levegőt.

Amikor direkt irányba, azaz előrefelé indul meg egy égitest, mindig, kivétel nélkül jelentős cselekvő erők szabadulnak fel. Szeretem hozzátársítani a rakétaindítás képét. Ha van kedved, keress rá a YouTube-on egy-két rövid, Houstonban felvett jelenetsorra. Ezt a kraftot hozza el, kínálja fel a forduló, és immár előrefelé haladó Jupiter.

Téli napforduló, új időszak kezdete. Éppen csak egy picivel előtte lép majd (újra) a Kos jelébe a Jupiter, így nyitva meg a bölcsesség és az előrelátó fejlődés körét. Figyeld meg, milyen szép mintázat. Erre még a legmegátalkodottabb szkeptikusok sem mondhatják, hogy vak véletlen. Illetve mondják csak nyugodtan; szabad országban élünk, ahol az egekig ér a szólásszabadság is. A Kos Jupiterről jó, ha tudsz. De újra azt kell írnom: az ismeret (még, önmagában) kevés.

Tegyél, változtass. Engedd szóhoz jutni a benned élő bölcset. Építs jövőt!

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This