2018. aug 17. 0

A megkönnyebbülés szombatja

A szombat esti órákban halad át a Hold a Skorpió csillagkép ollójánál, ami kitűnő elengedési lehetőségeket tartogat. Asztrológiai szempontból a Nyilasban jár kísérő planétánk, ám ennél lényegesen mélyebb és tartalmasabb üzenetet közvetít a valóban látható csillagzat. A Skorpió ollója hivatott elvágni az élet fonalát, ami – természetesen – nem azt jelenti, hogy beáll a halál és vége mindennek. A fonál elvágásának aktusa egy határozott tett, amivel egy bizonyos lejárt, túlhaladott minőséget engedünk el életünkből; egyfajta búcsúesemény.

A Hold érintettsége okán elsődlegesen érzelmi-lelki típusú kötődések, ragaszkodások játszanak, amikbe beleragadtunk, mint mohó méh a csalimézbe. Emlékezzünk, a Hold jelenleg növő fázisában a gyarapodást, a többé válást támogatja, ehhez pedig – első hallásra – furcsának hathat, hogy az elengedés visz közelebb. Idézzük fel a régi légballonos hasonlatot: minél több ballasztot dobunk ki a kosárból, annál magasabbra emelkedünk: az elengedésre való hajlandóság tárja elénk a mind ragyogóbb panorámát és az egyre csodálatosabb nézőpontokat. Amikor régóta nyomasztó tartozást adunk meg, akkor valójában gazdagodunk, nemcsak pénzügyi értelemben, de a lelkünket nyomó érzésektől való megszabadulás által is.

Szombaton a Merkúr-Vénusz sextil is maximális fordulatszámon pörög; vegyük észre, hogy milyen erős az elengedés üzenete ezen a napon. Biztosan mindannyian ismerünk megrögzött gyűjtögető bácsikat és néniket, akik az égvilágon semmit, legfeljebb a rothadásnak indult krumplihéjat hajlandók kidobni. Egyre csak felhalmoznak és felhalmoznak, gyakran és legtöbbször teljesen felesleges és hasznavehetetlen holmikat, melyek egyre nagyobb helyet vesznek el az életterükből, ezáltal egyre szűkösebb tudattal léteznek, ami pedig újult erővel való gyűjtögetést fialva taszítja őket a szinte feloldhatatlan, lefelé vivő, gyűjtögető spirálba. Ismerjük fel, ha ez a késztetés, vagy ennek a csírája feltámad bennünk és tegyük meg a lépéseket, hogy örököseinknek ne kelljen vagyonokat költeni konténerre – átvitt és szó szerinti értelemben egyaránt. Tudjuk, mikor jön el az elengedés ideje és jó szívvel, könnyedén hajítsuk ki, ami már a szemétdombra való.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!