2016. dec 23. 0

A Szenteste energiái

 

A nemrég jelet váltó, és immár a Bakban haladó Nap fölött a Kígyótartó csillagképnek a Kígyó farkát jelölő csillagai látszódnak. Az üzenet pedig egyértelmű és világos: tartsuk kézben ösztönerőinket, tudatunk, szellemünk, erőnk van rá, hogy mi uraljuk őket és ne fordítva. Nem mellékesen jegyzendő meg, hogy a Kígyó farka a Tejút hasadékába hatol, így szimbolizálja az égi nemzés minőségét, amibe eljuthatunk, uralva „alsó világunkat”. A gyógyulás és gyógyítás erői továbbra is jelenvalóan működnek életünkben, nincs ez másképpen a Szenteste napján sem. Érdemes végiggondolni, hogy a karácsonyi időszakban szinte elvárt, de mindenképpen bocsánatos és évente megismétlődő zabaorgia is az ösztönerők nem kellő mértékű uralására utal. Tudatosan élvezzük ki az étel ízét, adjuk meg a testnek a maga örömeit, mert ez fontos, de kerüljük el, hogy a gyomor szomorú rabszolgáivá silányuljunk és a másnapi bilagitos gyónásokkal kössük össze az ünnep fennköltségét.

161224karacsony

A tiszta gondolatok igénye és a szellemi szinten való tisztánlátás késztetése amúgy is az éterben kering. Érezhetjük azt a vágyat is, hogy megértsük a mélyben zajló folyamatokat, azokat a – lelki – tektonikus mozgásokat, amik a felszínen rezdülések vagy enyhének látszó gesztusok formájában testesülnek meg. A szentestei lélekböngészést nem muszáj „főállásban” űznünk, ám sok-sok felismeréssel gazdagodhatunk, amit virtuális tudatosulási karácsonyfánk alá bátran odatehetünk.

Irányítsunk kiemelt figyelmet a kommunikációnkra; fogalmazzunk egyértelműen és félreérthetetlenül. Legyen homlokterünkben a világosságra törekvés a kimondott szó és a leírt mondatok világában is. Jelenléttel és odafigyeléssel azok a szavak buknak ki szánkon, azok a betűk formálódnak tollunkból, amik tükrei gondolatainknak és érzéseinknek. Ha mégis falsot érzünk, álljunk meg, mert a rendszerben valahol homokszemcse recsegteti a fogaskerekeket: vagy önmagunkat csaptuk be, vagy nem voltunk jelen. Mindkettő javítható, orvosolható, amit tegyünk is meg haladéktalanul, hogy utána a következő nekifutásra már tiszta szó kerüljön ki a terünkből.

kép: www.fullscreensavers.com

Szólj hozzá(nk)!