Az új hét immár a Bak asztrológiai jelében találja a Vénuszt. A Bak Vénusz energiájának több olvasata is van; ezek egyike a már-már puritán, a formát és a külcsínt a célnak alárendelő motiváció. Ez letisztultságot, egyértelmű, határozott kontúrokat jelent, ám nem nélkülözi a szépséget. Sőt. Ebben a vonatkozásban inkább a három egyszerű vonallal megrajzolt örök időkre megmaradó alakzat dominál, mintsem a barokkos (túl)díszítettség. Ez az erőtér remek alkalmat ad felfedezni a valódi szépséget: megláthatjuk a smink alatt az arc igazi vonásait a maguk őszinte és pont így tökéletes mivoltában.

Ha egy kicsit máshonnan vizsgáljuk meg a Vénusz jegyváltását, akkor láthatjuk, hogy a most következő időszak milyen eredményesen támogatja emberi kapcsolataink és – főleg – párkapcsolatunk fejlődését. Néha minden társas viszonyulásban bekövetkezhet olyan terminus, amikor a kapcsolati „árfolyam” oldalazó mozgást végez, se nem fejlődik, se nem sorvad a minőség, de valahogy jó volna a holtponton túljutni. Ennek (is) jött most el az ideje. Emlékezzünk, a Bak cikkelyének energiájában a folyamatos fejlődés, előrelépés, előrehaladás munkálkodik. Kimondhatunk olyan dolgokat, amik dűlőre viszik a megrekedtséget és elvezetnek egy erősebb-jobb-szebb együttműködéshez.

Itt érdemel említést a koncentráció és az összpontosítás: korunk egyik legnagyobb kihívása az elaprózódás, a szétforgácsolódás legyőzése. Bak Vénusz idején a szerelem energiája a valódi jelenlétet hozza el. Amikor szerelmesek vagyunk, akkor eszünkbe nem jut telefont nyomkodni vagy szimultán több haszontalan tevékenységet egymás rovására működtetnünk. A szerelem ereje most sem csak két ember közötti érzelmi töltöttséget jelent: bármi, amit teljes odaadással, szenvedéllyel, lelkesedéssel végzünk, számít és játszik. Azaz: szerelemre fel, hogy megérezzünk a jelenbe!

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This