A legjobb a kezdetek kezdetén tisztázni mindent. Még akkor is, ha ez bizalmatlanságnak tűnik, netán tartasz a másik fél reakciójától. Rengeteg későbbi kalamajkától kíméled meg magad. Mert a kiindulás pontjánál tisztázod: a pohár arra való, hogy teletöltsük tiszta vízzel. A lapok azért nyíltak, hogy lehetőséget adjanak tisztán és becsületesen játszani.

Talán korszerűtlennek tűnik a hozzáállás, hiszen mindenhonnan ömlik a fogyó fókaállomány és a növekvő számú eszkimók relációja. Meg persze: ember embernek farkasa. Nem vitás, gyakran tetten érhető mintázat. Ez azonban nem ad felmentést számodra az emberhez méltó létezés felelőssége alól. Valójában az az optimális, mikor nem is gondolkodsz rajta, „csak” veled összenőtt attitűdként így cselekszel és élsz.

Alapérték az őszinteség, elsődlegesen és kiváltképp önmagaddal szemben. Amikor valami újba kezdesz, e nélkül rögös útra váltasz jegyet. Kanyarokkal, zsákutcákkal, csapdákkal és beomló burkolattal szembesülhetsz, ami – lássuk be – nem éppen álomszerű. Maximum leizzadós, lidérces rémálmaidban tűnik fel.

Mi a gondolatmenet égi apropója? A Merkúr és a Jupiter együttállása. De nem ám „szokásosan.” Rendszerint előre szól egy-egy bejegyzés arról, mi fog történni. Most kivételt teszünk. A két bolygó keddtől csütörtökig ölelkezik össze, csütörtökre már lecseng az egzakt kézfogó rövidke ideje. Akkor mégis miért írok róla?

Mert valamit tovább viszel majd. Éppen ezét jó, tudatos vagy rá. Látod, milyen jelentősége van az igazság kimondásának – befelé és kifelé egyaránt. Az új esztendő, a Halak jelébe lépő Szaturnusz, a Vízöntőbe megérkező Plútó, a Rák Mars hármasa, azaz a csillagos ég mutatta kezdet beimpregnált a Merkúr-Jupiter révén a tiszta kommunikáció lenyomatával. Nyugi, nem itat veled Veritaserumot; nem kell attól tartanod, hogy görcsösen és minden szituációban kimondod a maradéktalan igazságot. A pókerjátkosok rémálma nem fenyeget. Egyszerűen csak ott van benned – információ szintjén – a hajlam, még inkább: a nyitottság. Az pedig előre visz.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This