2017. okt 24. 0

A tudás napja

Szerdától szombatig áll együtt a Skorpió asztrológia jelében a Nap és a Jupiter; kettejük találkozójának hatása legerősebben csütörtökön támogatja a földi szülötteket, ekkor egzakt a szövetség. Lássunk neki a hagyma meghámozásának! Zodiákusi oldalról vizsgálva a lélek mélységeinek megismeréséről, az ott lévő titkok felfényesítéséről; velősen szólva a mélyben lakó rejtett dolgok megvilágításáról és ez által való megvilágosodásról szól – ami valódi tudást, bölcsességet ad.

A bölcsesség nem mindig és nem feltétlenül kívánja meg a gandalfos botot, süveget, szakállat; sokkal inkább belső minőség, leginkább jelenti azt az állapotot, amikor megértettem a múltban történteket és kész vagyok arra, hogy analóg helyzetben másképpen cselekedjek, ne kövessem el újra azt a „hibát”. A „hiba” nem azért szerepel macskakörmök között, mert egér lenne, hanem a köznapi értelemben vett, a „rossz”-szal azonosított színezetet próbáltam lehúzni róla; hiszen ő csak helyzetbe hoz, ami tanítást ad. A Bak jelében caplató, direkt irányban masírozó Plútó a Nap-Jupiter együttálláshoz quintil fényszöggel kapcsolódik: ez a mágikus érzékelés energetikája; általa finom szálakon, gyakran a racionális értelem rendszerének fittyet hányva érkezik az erő és az előrelépéshez szükséges radikális változtatások energiája.

A külső, asztrológia hagymahéj alatt az asztrozófiai, az égen fénylő csillagképek rendszerének rétege következik. Innen nézvést a Nap-Jupiter randevú a Szűz angyali részében történik, közvetlen, egyértelmű és jelenvaló kapcsolatot adva égi, szárnyas segítőinkhez. Leheletfinom, szárnysimogatás-szerű bevillanásokban érkezhet meg a „tudás”; az a szikra, ami helyre tesz bennünk rendezetlen dolgokat. A bevillanás szó talán túlontúl erős is hozzá, hiszen ilyenkor kevéssé villannak a fények, mintsem meleg-sárgás lámpásként gyúlik ki az értelem, a bölcsülés szellemünkben. A Plútó pedig a szárnyalás és az égbe emelkedés csillagképéből, a Sasból árasztja erőit a két, együtt álló princípium felé, segítve a mágia és a finom érzékelés fényhídján át a valódi szintemelkedést.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!