Nemrég körüljártuk a változás-változtatás témakörét. Nem először, de vélhetően nem is utoljára. Ha már megbarátkoztál, de legalábbis beszélő viszonyba kerültél a változtatásra való hajlandósággal, akkor ideje egy picit továbblépni. Jelen korunkban intenzív történések vesznek körül bennünket. Ami régen működött és jó recept volt, ma már gyakran idejét múlt és nemhogy nem segít, hanem egyenesen hátráltat, ezt gyakran te magad is megtapasztaltad. Ha már készen vagy arra, hogy bizonyos dolgokat másképpen csinálj az életedben, állj meg egy pillanatra. Állj meg és tarts egy mély önvizsgálatot: valóban változtatsz, valóban másképp csinálsz dolgokat? Elég mélyreható ez a változtatás? Emlékezz: a Plútó most kezdett hátrálni; erejével segíti a gyökeres átalakulást, a visszatéréssel a kezedbe nyom olyan eszközöket, amikkel megújulhatsz és más módon, magasabb minőségben élheted az életed.

Nézd meg, hogy tényleg változtatsz-e. Ha eddig három fehér kockacukorral ittad a reggeli kávédat, akkor alibizés változtatásnak nevezni az elhatározást, hogy mostantól csak kettőt és abból is barnát pottyantasz a feketelevesbe. Ez az egódnak szóló kifogás. Látszólag valóban másképpen csinálsz valamit, akár még némi kellemetlenséget is vállalsz, de ettől a világon semmi nem változik meg. Az már változtatás, ha elhagyod a reggeli kávézás rutinját, hogy helyette mondjuk tornázz egy jót. Nyilván ez nem a kávéról szól, csupán adta magát a példa a kellően éles szemléltetéshez. Kérlek, vedd észre a csapdát: a saját magad által önkéntelenül, tudattalanul állított csapdát, amibe könnyen és gyanútlanul sétálhatsz be. Ne dőlj be a látszatnak!! Emlékezz arra is, hogy most nagy horderejű dolgokról kell érdemes döntened, nem hallal b@szakodni üzekedni, ahogy a Wall Street farkasa című spirituális beavató filmben említtetett.

Ha elhatározol valamit, ha másítasz és nem kellemetlen elsőre, akkor szorozd meg tízzel vagy százzal, mert így kevés. Tedd oda magad, mert úgy van értéke a tetteidnek. Kerüld el az önáltatást: az nem komfortzóna-elhagyás, ha csak a kisujjad körmét dugod ki belőle és te magad a kályha melegében fészkelsz, megnyugtatva lelkiismeretedet, hogy „hát én megtettem, amit meg kell.” Ezt az utat választva a kifogások emberévé válsz, a másik, nehezebbet járva pedig az eredmények embere lesz belőled. Rajtad áll, melyik úton indulsz most el, a kereszteződés itt van, kínálja a lehetőségeket, de választanod neked kell.

képek: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This