2018. máj 16. 0

A végtelen szabadság illata

A csütörtöki naptól immár a Vízöntő égi cikkelyében folytatja útját a Mars, erőt és lendületet csempészve tisztító, szabadságra mutató törekvéseinkbe. Megvan az a kép, mikor a megnyúló láncszemek végsőkig megfeszülnek, majd pillanatnyi csendet követően elpattannak? A Vízöntőbe lépő Mars segítségével megérkezik karjainkba az erő, amivel ezeket a béklyókat letépjük magunkról (de nem úgy, mint a versbéli őrült, hanem tudatosan és higgadtan). A Vízöntő minősége stimulálja kreativitásunkat is; az erősödő alkotókészség révén pedig megteremthetjük a szabadság eszközeit; a Mars ezt a szellemes, újító szelet vitorlájába fogva megvalósító módon adja kezünkbe a kulcsokat, melyek nyitják a zárat. Azt a zárat, amin túl ott a várva várt szabadság az ő finom, tengersós illatával.

Emlékezzünk, hogy csillagképi értelemben még mindig ott a Sas érintettsége, az emelkedés, az égbe ragadás, a szárnyalás információja. Ez a jegyváltás a szabadon, meredeken emelkedve szárnyalás tipikus minősége, annak minden, széles mosolyra inspiráló jó érzésével együtt. A szárnyalás és a tisztítás nem működhet elengedés nélkül: tudjunk róla, hogy a – bármilyen értelemben vett – lomok kipakolásához, a feleslegessé vált ballasztoktól való megszabaduláshoz is kitűnő időszak kezdődik, amikor tetterő mocorog karjainkban. Vágyjuk feltűrni az ingujjat és belefogni a – nemtől független – férfias pinceürítésbe.

Apró adalék még a vörös bolygó mozgásához, hogy mindössze egy nappal a Vízöntő asztrológiai jelébe való megérkezését követően a Bak csillagképébe is belép, ahol a fejlődés, az előrehaladás, a folyamatos emelkedés, felfelé való munkálkodás is átitatja cselekvő motivációinkat. Szabadon, tisztán tudunk önmagunk megváltójává nemesedni, mintegy kihúzzuk a sárból hajunknál fogva magunkat.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!