-Ritka, de annál nagyobb ajándék, mikor váratlan erő ébred benned a korlátaid meghaladására. Mint a kalitkába zárt madár kitartó verdesése, amivel „véletlenül” kinyitja a zárat: az ajtó tárul, ő meg röppen. A szabad életbe. A különbség azonban nem kicsi. A te esetedben nincs szó céltalan és esetleges verdesésről.

Egészen világosan vagy képes körvonalazni, mit is jelent számodra vágyott szabadságod. Mert álmodozni nem kerül semmibe. Zárójel: ha itt gondokkal szembesülsz, áss mélyebbre. Optimális esetben – élj bármely szempontból is a vágyszinted alatt – semmi és senki felső határt nem szabhat álmaid szárnyalásának.

Gyakran azonban sóhaj kapcsolódik a belső mozihoz. Ej, de jó lenne. Bárcsak megtörténne. Ha kihúznák az öt számomat… Ha belovagolna a szőke herceg, még a fehér lóról is lemondanék… Ezzel az a legnagyobb baj, hogy reménytelen távolságba teszed a megvalósulást. Olyan valószínűtlennek, ami hited motorját leállítja. Ilyen kicsi eshetőségért miért robotoljon? Megjegyzem: ez a dolga. Ezért forrasztotta oda a Teremtő az alaplapodra; tartós, örökkévaló anyagokból megmunkálva.

A hit, amit inkább bizonyosságnak neveznék, alapvetés. Hit nélkül hitetlenné válsz. Onnan egyenes út vezet a hiteltelenségbe, hiszen, ha semmiben nem hiszel, hogy lehetnél hiteles? Ezt jól gondold át. Amennyiben a szkeptikusok klubjának tagsági kártyája lapul a tárcádban, emlékezz majd erre a tételre, mikor a következő évi tagdíjról értesítenek. Megéri-e befizetned?

A kulcsfogalom az erő. A kraft, ami segít az álmokat és a vágyakat konkretizálni. Erő nélkül a fantázia szabadon szárnyalhat. De „csak” szárnyalhat. Minél messzebbre és magasabbra emelkedik tőled, annál nagyobb kockázatot vállalsz – abban az esetben, ha nem érzed a materializálás erejét magadban. Úgy járhatsz, mint csillogó szemű kisgyermek, ami remek szélben sárkányt ereget. Szemkápráztatóan szép mintázatú rombuszt röptet, ám ebben csak földközelben gyönyörködhet – túl magasban csak érzi, hogy repül, de már nem látja tisztán. Ez egyre erősödő frusztrációt okoz, mert a földhöz kötöttség és a szárnyalás kontrasztját mélyíti el.

Jól indul a hét. Nem először – sokadjára írom le. Remélem, még számtalan alkalommal olvashatod. Az aktuális apropó a Mars és az Uránusz szembenállása. A vörös bolygó a Skorpió, a reformer Uránusz pedig a Bika asztrológiai jelében jár. A szembenállás ereje kiegészülésre törekszik. Célja, hogy a két terület, a két energia teljességet adjon.

Nem titkoltan imádom a Mars és az Uránusz bármely kapcsolódását. A kedvencek kedvencének legkedvencebbike azonban a mostani, hétfőtől péntekig érezhető és egzakt. Érzelmekből teremtés. Erő, amivel szabaddá teszed magad. Cselekvésre ösztönző motiváció, hogy az álmok mellől eltűnjön a sóhaj. Helyét mély lélegzetvételnek adja át. Technikailag talán hasonló a kettő; ez az égi állás az elszánás és a tettek mezejére lépés levegős aktusát adja. Mint a sportoló a verseny kezdetekor, úgy szívod magadba az átalakító éteri erőt.

A nem járt utak csábítása erősödik. Tipikus uránuszi motiváció: ami nem ment, az okkal ragadt be. Ahhoz, hogy fel- és kiszabadulj, különleges, eddig nem próbált minőségek villannak be. Légy rájuk nyitott. Az újítás erővel ötvöződve fantasztikus lehetőségek széles, vörös bársonyszőnyegét gördíti eléd.

Mire vigyázz? A vagdalkozásra. Ennek a bolygó-együttműködésnek létezik ám alacsony szintje is. Ha mindenáron, a másokon való átgázolás eszközével is érvényesíted akaratodat, az már önzés. Nem jó. Emlékezz: az önérvényesítés oké, az önzés már nem. Előbbivel mindenki jól jár, utóbbinak van(nak) kárvallottja(i). A számodra is követhetetlen, zűrzavaros, „csak kavarjuk meg a lecsót” típusú csapdosás nem vezet célra. Ha ilyesmit észlelnél, fékezz le egy pillanatra. Tarts szünetet és emlékeztesd magad: van, létezik magas(abb) működtetési szint. Érdemes azt választanod.

Mert egy Mars-Uránusz oppozíció eredendően a benned élő tiszta lelkű és korrumpálhatatlan szívű létezőt erősíti. Forró mézes teával itatja, ha netán legyengült volna az elmúlt időkben. Hétfőtől szerdáig extra segítséget is kapsz. Megérted, milyen lépéseket érdemes megtenned. Nem a felszínt kapirgálva. Az a jó ebben, hogy előbb átlátod, melyik bilit és milyen irányba borítsd. Majd – utána, de szinte azonnal – meg is ragadod a bonyhádi zománcozott éjjeliedény lepattogzott fülét és lendületes mozdulattal öntöd ki a tartalmát. Mert eljött a pucolás ideje. A hét elejét a Nap és a Plútó megértésre törekvő, sextil fényszöge inspirálja. A tetteidnek ez a gondolati mélység ad különleges, változtató erőt.

Ez a hét nem szól(hat) a lehajtott fejről. A beletörődés hibernálva. Szabad és lánglelkű én-részed ellenben teret, lehetőséget és ami a legfontosabb: erőt kap. Élj vele!

u.i.: az Uránusz humort is kínál. Nem kell fogcsikorgató küzdelemre készülnöd. Izomláz elképzelhető, de a rekeszizmodban, mégpedig önfeledt, égig érő röhögéstől.

kép: pixabay.com

szabadság, önfeledtség, Mars-Uránusz szembenállás

Pin It on Pinterest

Share This