+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Az új hét elejétől (egészen Szenteste napjáig) látszólagos hátráló mozgásba kezd az eddig egyre jobban lelassuló Merkúr. Jelenleg együtt áll a Szaturnusszal, ez az együttállás péntekig tart, és szerdán, Szent Miklós napján lesz egzakt, ekkor közvetlen a bolygótalálkozó. Asztrológiai értelemben a Nyilas zodiákusában zajlik a megértés és megértetés égi vándorának tolatása; megmutatva, hogy mi az a tudás, amiért vissza kell nyúlnunk, ami által és aminek a segítségével a jelen helyzetünkből továbbléphetünk. Emlékezzünk, ez az egész időszak Szentestéig kiváltképpen a beavatásról szól: túl azon, hogy a Merkúr a beavatás planétája, égi hátterében a beavató (és gyógyító) erejű Kígyótartó halovány csillagai fénylenek. Van valami bölcsesség, valami olyan eszme, tanítás, ami segít, ami által meg tudjuk oldani jelen megoldandó feladatunkat (nem probléma, kihívást megtestesítő feladat).

Előadódhatnak olyan kommunikációs helyzetek, amelyek magasra teszik a lécet. Olyan beszélgetésekre gondoljunk, ahol oda kell érdemes tenni magunkat a jól és méltóképpen való megoldáshoz. Magas szinten működtetve a merkúri energiákat, mindig találnunk jó válaszokat és nem megrekedtségként éljük meg a megértéssel-megértetéssel kapcsolatos enyhe nehezítést. Ez olyan kicsit, mint mikor nagyobb súlyokat akasztunk az erőgépre: ugyan nehezebb a gyakorlatokat teljesíteni, de jobban is erősítenek. A látszólagosan hátráló Merkúr nagyobb feladatokat tesz elénk, de az egyenes arányosságnál lényegesen édesebb, szebb, finomabb jutalomfalatokkal honorálja a „próbák kiállását”.

Minden olyan életterületünk, ami merkúri érintettséggel bír, most fokozottan képes gyógyulni és regenerálódni. Nem csak kommunikációnk, de emberi kapcsolataink is; minden folyamatban ott az égi erők támogatása, a Tejúton haladó Merkúr igazán nagy lehetőségeket szállít. Apró adalék, hogy a hét közepéig egy egzakt quintil fényszög is támogatja a hátráló Merkúr és a Szaturnusz együttállását. Ez a fényhíd a mágikus érzékelés, a varázslatok, a ragyogó, finom szálak fényhídja, melyen át megtölti a mély lélek erőivel, a lelkiség legmélyének világából származó inspirációval az együttállás folyamatait a Neptunusz. Minden történésünkben ott a mély spirituális ihletettség; az észből való cselekvést átszövi a lágy, ám határozott érzelmi töltet, ami hozhat egyfajta megérintettség-érzést, amikor a kimondott szó egyben a legbelső húrokat is megpendíti. Mikor ők pendülnek, az mindig valami különösen csodás muzsikát szül, ez a harmóniafutam pedig átszövi szavainkat, gondolatainkat.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This