Pénteken és szombaton halad át az Ikrek zodiákusában járó Mars a Bika csillagkép hátán lovagló Fiastyúk (Pleiádok) csillaghalmazán. A Fiastyúk a termékeny erők legjavát szimbolizálja, az istenek szerelmi fészkének is nevezték, mert itt keresztezik egymást a bolygópályák. Az anyagban megjelenő, létrehozó, teremtő erők laknak itt és adnak találkát (ha már szerelmi fészekről beszélünk…) a férfi típusú teremtés és termékenység princípiumának, a Marsnak.

Elsődleges olvasatában a Pleiádokban haladó Mars felerősíti a termékeny működéseinket, igazán lendületesen, élettel és tűzzel a szívünkben tudunk belevágni minden ilyen irányú folyamatunkba, tudva azt, hogy valami egészen fantasztikus sül ki belőle. Árnyaltabban szemlélve a dolgokat kirajzolódik egy nagyon finom, de erőteljes férfi-női energetikai szál is ebben a találkozóban.

A Bika csillagképének védnöke Afrodité, akinek szeretője maga Árész volt, a hadak ura, ő az égen a Mars bolygó képében járja útját. A Fiastyúk a női típusú termékenység erőit idézi meg, a Mars által pedig a férfias, teremtő, nemző erők jelennek meg, ebből a nászból pedig a legjobb és legfényesebb dolgok születnek. Földi életünkben a péntek és a szombat remek kapcsolatgyógyító napként funkcionálhat: most a megfeneklett bárka újra vízre szállhat, ahogyan a működő is még jobban működővé tehető. Legyünk tudatában, milyen égi ajándék vár ránk és használjuk tudatosan életünkben, mert ezáltal valódi, vegytiszta öröm érkezik kosárszámra.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This