A 2020-as év asztrológiai „sztárja” a Szaturnusz-Plútó együttállás volt. Vagy nem múlt el mégsem? A simple past igeidő helytelen lenne ezzel a kozmikus helyzettel összefüggésben, hiszen nem vált a lezárt múlt egyik jelentéktelen fejezetévé a két planéta szövetségének számos hatása. Ha a Szaturnusz és a Plútó együttállását nézzük, (fokban mérve) már közel három foknyira távolodtak el egymástól – ez a különbség tranzitban (azaz az aktuális csillag- és bolygóállásokat figyelve) már csaknem „kilúgozott” és gyengécske. Általában. Most azonban mindenről beszélhetünk, átlagokat és általánosságot kivéve. Egy picit előre szaladva az időben, azt láthatjuk, hogy márciusban a gyűrűs bolygó átlép majd a Vízöntő asztrológiai jelébe, májusban pedig – a Földről szemlélve – látszólagos hátráló mozgásba kezd. Ennek a következménye, hogy a július már újra a Bakban éri a „küszöb őrét.” Szeptember harmadik harmada érdemel kiemelt figyelmet, mert akkor újra közel, három fokon belül tartózkodik majd egymáshoz viszonyítva a két jelentős planéta. Miért tartottam fontosnak ezt a kissé száraz, időszakokat, fokokat és bolygómozgásokat sűrítő leírást? Nos, igen, a válasz helyes: ne hidd, hogy megúsztad. Még koránt sincs vége.

Jogosan vethetnéd rám a riogatás kövét, de ismét éltem a provokáció eszközével, némi kis riogatósnak látszó köntösben. Akkor van besz@rni félni valód, ha megúszásra játszol – nem csak most, úgy általában. Ha még eddig, a tavalyi év végének és az idei esztendő elejének energetikájában nem döbbentél volna rá, a sunyítás és lapítás kora lejárt. Ha és amennyiben elkövet(t)ed azt az ordas hibát, hogy egy régi, idejét múlt mintához ragaszkodva lapulsz, mint fekália a fűben – nos, akkor nincsenek jó híreim. Akkor azt kell mondjam, jön a fűkasza. De miért tennél ilyet? Ugye? Lényeges: ha eddig még nem lépted meg, amit szíved szerint meg kellett volna, nincs még késő. Tudod, soha nincs késő. Nem szükséges éveket várnod, mert még idén újra helyzetbe hoz az ég, a Sors, az Univerzum – nevezd, ahogy akarod és jólesik.

A jelen napok és hetek mintázatában a Szaturnusz-Plútó együttállás távoldó energiája az építkezést, a felismerések nyomán meghozott döntések végig vitelét támogatja. Megtörtént a Nagy Bumm, most a munka zajlik, ami talán nem annyira látványos a felszínen, de annál fontosabb. Ha úgy érzed, elmaradtál a kivitelezési ütemterveddel, kösd fel a gatyát, és tudd: jön még lehetőség, az idei év újra és újra lehetőséget ad. Hidd el, ez nem ellened, pont érted történik. Olyan, mint amikor buliba hívnak: ha elsőre elutasítod az invitálást, attól még megy a parti. Másodjára már érdemesebb igent mondani és beleengedni magadat abba, hogy akkor eresztődjenek el a hajak és ropjunk egy hatalmasat!!

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This