2018. jan 17. 0

Alkoss szabadon, szeress szabadon!

Csütörtökön lép át a Bak asztrológiai jeléből a Vízöntőbe a szerelem és művészetek planétája. De miről is szól a Vízöntő Vénusz? Elsődlegesen a szabadságról. A szabadságról, ami nem azonos a szabadossággal, ahogyan a nőiség sem a nőiességgel. A Vízöntő nem csak szabad, de tiszta is; a kiömlő víz átmos, megtisztít és magával visz minden sarat, mocskot és szennyeződést. A most következő időszak – elsődlegesen kapcsolati értelemben – ugyanilyen tisztító erőkkel segít bennünket; emberi, társas kapcsolataink területén helye és ideje van a tisztulásnak. Ez a folyamat a maga csodálatosságában tűnhet félelmetesnek is, ahogyan egy fenséges vízesés dörgő, morajló hangja is kiválthatja az emberben a pontszerűség érzését. A Vízöntő Vénusz „félelmetessége” abban áll, hogy mellébeszélés nélkül elmossa a talmi, elcsépelt és kiüresedett emberi viszonyulásaink alóli fertőzött és elsavanyodott érzelmi talajt. Akiben a ragaszkodás és az el nem engedés magas hőfokon működik, annak számára ijesztő lehet a szabadság áradó vizével találkozni. De nyugalom, ez se nem cunami, se nem özönvíz.

Játsszunk a szavakkal: ha már Vízöntő, váljunk mi magunk is azzá és öntsünk tiszta vizet a pohárba; azaz régi kapcsolatainkat tisztítsuk meg, ha kell, engedjük el szépen és szeretettel, ha az látszik szükségesnek, keressük meg társunkat és beszéljük meg, miért hordozunk magunkban tüskéket, noha nem vagyunk sündisznók. Ezen az úton járva egyre szabadabbá válunk, a megkönnyebbülés erői oldják ki a blokkokat minden szinten, még testtartásunk is meghálálja a tisztázást.

Érdekes árnyalata a Vízöntő Vénusz minőségének a szabad alkotás önzetlen megélése, a saját kreativitásunk gyümölcsének érdek nélküli odaadása. Ezt hívják szolgálatnak, de ez önként vállalt, nemes, önérdeken felüli és azon túli. Nem muszáj feltétlenül óriási horderejű dolgokra gondolnunk; de ami nekünk könnyen megy és apróságnak tűnik, egy szerettünknek, társunknak talán óriási segítség. Tudnunk kell önzetlenül szeretetet adni is; amikor erre képessé válunk, megnyílik a Kozmosz kincsestára. Emlékezzünk: Vízöntő, nem vízcseppentő, vízcsurrantó. Ilyenkor áradnak a dolgok, bőségben; áramlik a szépség, a harmónia, a szerelem. A cím itt rímel: a szabad alkotás és a szabad szerelem ideje jött el, leginkább a szabadon, szerelemmel megélt alkotásé.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!