2018. máj 22. 0

Álmok és tudás

A szerdai napunkat egy egzakt Jupiter-Merkúr szembenállás aranyozza be. Ebben az égi helyzetben ott a gondolatok bölcsessége, a működő tudás inspirációja. Mondhatjuk úgy is, a teremtő gondolatok most egészen természetes módon születnek bennünk, mintegy megálmodjuk őket. A Jupiter a Skorpió zodiákusában látszólagosan hátrál, égi hátterében a Mérleg csillagképének múlt oldala látható. A titkos tudás, a mélyen bennünk élő ősi bölcsesség aktiválódik és kívánkozik megmutatni magát. A múlt isteni értelmezésben vett igazsága és ítélete jelenik meg a Jupiter által oly’ módon, ami a lentből emel fel; ez az ismeret egyben az álmok és végső titkok tudása is.

Az oppozícióban lévő Merkúr a gondolatainkat, mégpedig a termékeny, teremtő erejű gondolatainkat birizgálja, lévén a Bika asztrológiai jelében jár éppen a megértés és megértetés planétája. Szellemiségünk biztonságra törekszik, stabil alapokat épít, mindezt vidáman és örömmel teszi.

A két bolygó szövetsége segít ezeket az amúgy is gyümölcsöző gondolatokat megtölteni, kiegészíteni a mélységek, az ösztönvilág tudásával. Merkúri működésünkbe, szavainkba, eszmeiségünkbe a jupiteri szeretet bölcsessége szövődik bele, hogy így teljesedjen ki a kép. Nagyon szép égi helyzet, csodálatos energiákkal, érdemes kellő nyitottsággal fogadni a szerdán érkező sugallatokat, mert mindegyikükben ott a valódi fény információja.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!