Ritka jó érzés, amikor lerántod a leplet egy-egy tévképzetről. Különösen akkor ér egekig a megkönnyebbülés, ha mások által, kívülről elültetett téveszmét csípsz nyakon. A sajátodért megdolgozol, ez viszont sunyítva került hozzád, mint autó aljára cuppantott nyomkövető ódivatú krimikben. Az egyik ilyen hangja napról napra erősebb, harsogása lassan a madarak dalát, de néha még a légkalapács dübörgését is túlszárnyalja. Így hangzik: az ember élete állandó harc, néz csak körül – itt is, ott is harcban állunk.

Nem mindig habkönnyű tetten érni az ármányt. Remekül illusztrálható, hogy mennyi konfliktus üti fel rút fejét világszerte, de ha senki nem fog fegyvert, jön az infláció. Az ellen is harcolni kell, ahogyan az elszabaduló árak és az elszaporodó achátcsigák ellen nem különben. A gondot, mint oly sokszor, most is az összemosás és a féligazságok okozzák. A tények ugyanis adottak, azt nem feltétlenül hamisítják meg. Illetve nem azt hamisítják meg. Hanem annak tálalását. Ez kell a harckészültség fenntartásához.

Vonzóvá tenni a külső ellenséget. Ez a tuti recept. Fradi-meccs előtt lila sálba öltöztetett, zöld majommal a kezében pózoló fogalmatlan statisztát könnyen érhet (akár fizikai) atrocitás a kilencedik kerületben. Bár e műfajban Bruce Willis és Samuel L. Jackson kettőse viszi a prímet. Amikor igazi, utálni való, félelmet, megbotránkozást keltő minőséget dobnak eléd, hajlamos vagy könnyen és gyorsan rácuppanni. A gyöngytyúk és a tak… relációja, igen. Végre megvan, aki ellen harcolni kell. Pedig éppen egy zsákutcába sétáltál be.

A valódi, nemesítő meccs mindig belül zajlik. A többi figyelemelterelés. Nem is a küzdelem a legjobb szó, mert ahhoz a zárt száj, a csikorduló fogzománc és a keménység társul. A belső folyamat célja, hogy jobbá válj, át- és túllépj az árnyékodon. Aki ezt megteheti, az te magad vagy. Egészen pontosan a benned élő harcos-énrészed, aki hős, nem csak hősies. És persze: égi eredetű.

Bellatrix. Ő az égi megfelelője a harcos minőségének. A különös csengésű csillag az Orion harmadik legfényesebbik ékköve, gammája. Péntektől vasárnapig vele találkozik a Vénusz.

Minden Vénusz-Bellatrix együttállás különleges. Intenzív női energia, címkézhető amazonnak meg vadmacskának is, de közel sem ilyen egyszerű. Célja ugyanis nem a másik megsemmisítése; harcos és nem likvidáló. Kiváltképp igaz a Vénusz miatt, aki harmóniára törekszik. Azt azonban nem kíméled, ami közted és vágyott nyugalmad között fekszik keresztbe.

Megmozgatott erők, felvállalt szituációk, ám a cél az egyensúly, a mindennapi létöröm elérése, megélése. Ez a Vénusz és a Bellatrix összmunkájának fő üzenete. Ereje kitűnő a női létezésre és minőségre tapadó trágya pucolására. Jó hír azonban, hogy a férfiak sem maradnak hoppon.

Alkotás, teremtés stimulálása. Vágd nagy fába a fejszéd. Ha innen nézzük, akkor feltárul az intenzív stimuláló erő, amivel a létrehozó, repeső szívvel végzett teremtést támogatja ez az égi állás. A péntektől vasárnapig tartó három nap tehát nem csak az elnyúlva pihenésről fog szólni. Nemesítő erők, a szerelemmel végzett bármely tevékenységek öröme és a lelkes teremtés mind-mind benne munkálkodik. Teszem hozzá: nagyobb gyönyörűségünkre. Ránk is fér.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This