+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

A látszólag hátráló Merkúr vasárnap a Kos jelében vándorló Uránusszal áll egzakt trigon fényszögben. Tömörré egyszerűsítve a tisztázás lelkesítő, emelő inspirációt ad gondolkodásunknak, kommunikációnknak egyaránt. Nemcsak megértjük, miért is jó tiszta vizet önteni a pohárba, de tudjuk, azaz tudatosul bennünk, hogy ezzel jobbá tesszük önmagunk, környezetünk életét, ezáltal az egész világot. Felismerjük, mi az a mély bölcsesség, mi az az őstudás (ami talán mindvégig szemünk előtt volt, ám éppen vakfoltjaink miatt nem láttuk, nem láthattuk meg eddig őket), aminek a segítségével egy régi korszakot lezárva újat, szebbet, tisztábbat kezdhetünk.

Egészen egyszerűen örömöt, jó érzést ad kimondani az igazságot; a megkönnyebbülés amúgy is szívet daloltató érzésén túl ezen a napon ajándékba kapjuk a megelégedettséget: a rendezést és felszabadítást szolgáló szavak és gondolatok hasonló belső balzsamozást adnak, mint a jól végzett munka, a tisztára sepert udvar, a kitakarított ház látványa. Ilyenkor tudjuk, hogy a vakító fehérre meszelt falakon túl is rend és tisztaság lakik, a pincében sincs rothadó német katona, sem egyéb csápos szörnyek.

A csillagképek oldaláról megvizsgálva az Uránusz hátterében a Halak kettősének visszaúszó halacskájához vivő fonál látható, megmutatva, milyen kötöttségeink húznak vissza, avagy milyen kötelékek leoldása után válunk képessé az igazi (ki)emelkedésre. Ez ad szabadságot, ez segít ahhoz a bizonyos új fejezethez életünk, sorsunk könyvében, melyet már mi magunk írhatunk tele valódi, tiszta vágyaink szerint, fénnyel. A Merkúr a Skorpió fényábrájának fullánkjánál „tolat”, amely rész a gyökeres, radikális változtatásokat jelöli. A kimondott, leírt szó, a bevillanó sugallat, a megérlelődő gondolat mind-mind segít, mégpedig emelő módon a tisztításban. Ez a tisztázás a kötelékek leoldása által eleve is emelkedést generál, ám a mostani fényszög kapcsolat, a trigon kifejezetten az emelő erők fényszálain keresztül működteti együtt a két planétát. Érdemes a vasárnapot a legjobban felhasználni a tisztulva emelkedésre, megélni a ballasztjaitól szabaduló léggömb égbe törésének mámorító érzését.

 

kép: www.wallpaperstudio10.com

Pin It on Pinterest

Share This