Hétvégére fordulva erősödik egy Mars-Merkúr quadrat fényszög; jövő hétfőn és kedden egzakt, hogy szerdával „kifusson.” Vegyük sorba a szereplőket: a Merkúr a Rák asztrológiai jelében jár, nemrég fordult direktbe. Segíti és ösztönzi a ráhangolódó, figyelmes kommunikációt; az az energia alakul mozgatórugóvá, amivel képes és hajlandó vagy a másikat meghallgatni, figyelni rá. Azért is szuper, mert semmivé foszlik az erőltetés kényszere, amikor saját valóságodat (és néha hülyeségedet, ha már itt tartunk…) akarod letuszkolni a másik torkán. Tudd, hogy ezzel nem tolod magad lépéshátrányba, mert a partnert is ugyanezen égi érik hatások. Nyilván szabad akarattal prédikátorok agitátorok (majdnem aligátorokat írtam…) gyöngye is lehetsz, de nem ez támogatott odaföntről. Röviden és tömören: Hermész planétájának jelenlegi állása sokkal inkább simogató kézzé alakítja szavainkat éles kés helyett – így válik a kommunikáció valódi megértés-megértetés tánccá és emelkedik méltó eszmecserévé.

Másik résztvevőnk a Mars, aki hazai pályán játszik, az általa uralt Kos jeléből indul a buliba. Kos Mars: jó kis ütős energia. Ha álmosnak, fáradtnak érzed magad, akkor a dupla eszpresszót kapod. Kiráz és felráz; arra bír rá, hogy végre elég a punnyadásból, szedd össze magad és gyerünk, hozd ki önnön legjobbadat, mert kevesebbel beérni méltatlan. Gyors, intenzív; cselekvésre késztető mocorgás ébred. Emlékezz, a Mars alkimista energia: célja a jobbá tevés, ez motiválja az átalakítást. Kos Mars idején bátorságunk is megnő; hajlamosak vagyunk belekezdeni olyan dolgokba is, amiket szívünk régóta vágyott, de agyalásból fakadó félelmeink eddig gátolták. Ragyogó elindító, erőt adó mintázat.

Kettejük összefonódása 90 fokos, quadrat fényszögön keresztül történik meg. Ez a fényhíd az ötletet valóra váltja, a légies gondolat nem száll el, inkább nyomban testesül az anyag világában. Vedd észre, milyen remek csavart dolgozott az ég a két bolygó alkalmi szövetségébe: úgy tudsz a másikhoz szólni, amivel felébreszted alvó erőit, de meghagyod a döbbenetet: mindez benne lakott eddig is (Merkúr-féle beavatás). Az erő a finomsággal ötvöződve igazán nagyszerű helyzeteket teremt. Többek között beragadt, megrekedt gócpontokat, kommunikációs gubancokat oldhatunk meg lendületesen, minden érintett számára kitűnő módon. Mondtam már, hogy szuper napok jönnek?

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This