A Mérleg jelében tartózkodó Jupiter látszólagos mozgása lelassult, olyannyira, hogy az új hónap beköszöntével egyidejűleg meg is áll, egészen február első harmadának elteltéig. Különösen szép ajándéka az égnek az a hely, ahol a szeret bölcsességének bolygója megpihen: a Szűz csillagkép legfényesebb csillagával, a Spicával áll szorosan együtt az elkövetkező napokban.

A Spica (Kalász) csillaga az aratást szimbolizálja, ám üzenetében a vetés is megjelenik a körforgás okán: a kellő időben, rendben és jól elvetett magvak áldással megérlelt kalászait aratjuk most, avagy a helytelen technológiával, rossz időben és hitvány módon elkapart gyommagvak dudváját szakítjuk-e le? A harmónia és a belső béke eléréséhez közelebb emelő erőket ébreszt a Jupiter, általa a tanításokból érkezett magvak szárba szökkenését mérhetjük le sorsunkban.

Ideje van az elkövetkező napokban a magasabb tudás oldaláról számot vetni utunk jelenlegi állomásáról: mi az, ami segített eddig, mi gazdagított és mi az, ami már nem előrevivő, a következő kilométerkőig sem érdemes cipelni. A növekedésre hivatott bölcsességekkel való összekapcsolódásnak nyílik tere a látszólag álló Jupiter idején. Tekintsük át, mik azok az elvek, mik azok a filozófiák, amik mentén életünket élni akarjuk és a fény minőségével karöltve előrehaladni. Élvezzük ki a megpihenés állapotát és éljük meg a lélegzetvétellel járó pillanatnyi szünetet adta ajándék érzését is.

kép: www.fanpop.com

Pin It on Pinterest

Share This