A péntek 13. az alacsony szinten működő babonásság szerint szerencsétlen nap. Ez hasonló ahhoz a hiedelemhez, hogy amit nem ismerünk, az mind-mind veszélyes és kerülendő. Valójában a péntek tizenharmadikák mindig különleges, mágikus napok; ilyenkor fokozottan működnek a szemmel nem látható erők. A Mérleg jelében haladó Merkúr pedig pont pénteken áll együtt a Szűz csillagkép legfényesebb csillagával, a Spicával.

Ezt a csillagot magyarul Kalásznak nevezzük, a vetés és aratás örök körforgásának, egyensúlyának üzenetét hordozza. Most kiváltképp megérthetjük a múltban vetett magok jelenben lengedező kalászainak értelmét: bármennyire is nem tetszik, mégis mi magunk vetettük el, amit learatunk. Ha tetszik, akkor egyben visszacsatolást is kapunk, jól dolgoztunk. Ezzel az alapigazsággal tudunk szellemi síkon eggyé válni; a Merkúr, mint az értelem és gondolkodás planétája segít ebben. Mindemellett a jövő fényesítéséért is tehetünk, hiszen a folyamat működési elveit megértve már egészen máshogy tudunk társainkhoz viszonyulni. Már nem biztos, hogy el akarjuk küldeni rosszarcúnak maszkírozott játszótársunkat édesanyjának bizonyos szervébe és azt sem kívánjuk, hogy mihamarabb és rögös úton távozzon az élők sorából, hiszen ez mind-mind vetés, amit óhatatlanul aratás követ, nincs kivétel és legyszi-légyszi. Bizonyos törvények mindig, mindenkor működnek, ahogyan ez is.

Valódi beavató erejű felismeréseket, rácsodálkozás-élményeket szállíthat a péntek tizenharmadika; most régi, ránk csontosodott szemüvegeket dobhatunk el, amiken keresztül láttuk a világot, meggyőződve róla, hogy a tiszta valóságot látjuk, holott csak elfeledkeztünk magáról a torzító lencséről. Magas szinten pedig ki is mondjuk, amire rájöttünk, kitesszük a térbe, földi síkon is működő erővel felruházva szavakba formáljuk az értelmünkbe érkezett fénysugarat és lángocskákat.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This