2018. jún 03. 0

Arccal a Tejút felé

Vasárnap áll együtt az Ikrek asztrológiai cikkelyében vándorló Merkúr a Bika csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, az Aldebarannal. Nemrég a Nap is találkozott ezzel a régiségben Világoszlopként tisztelt csillaggal, hiszen Nap és Merkúr szinte kéz a kézben járják az eget, egymástól 28 fok ívtávolságnál jobban soha el nem távolodnak a Földről szemlélve. Ennek oka, hogy viszonylag gyakran élünk meg Nap-Merkúr találkozót, ami mindig szuper helyzeteket, beavató felismeréseket hoz, a jövő héten újfent egy ilyen egymásra találásnak örülhetünk.

A Bika szeme, az Aldebaran közvetlenül a Tejútra néz, ez a tekintet az Istenek Útjára vetül, azt pásztázza és onnan hozza le azt a szikrát, ami megtermékenyíti szellemiségünket. Egy Bikában járó Merkúr alapvető üzenete a teremtésre irányuló, az anyag világában fialó gondolkodás- és beszédmód, ez pedig hatványra emelődik a legmagasabb minőségekre irányuló pászmák hatására. Nagyon hangsúlyos az üzenet: látni a Fényt, azaz mindenben és mindenkiben meglátni, mert a legsötétebb helyzetben, a legsötétebb(nek gondolt) emberben is ott pislákol, ott ragyog az isteni szikra és az abból fakadt láng. Ez az együttállás fogékonyabbá emel bennünket arra, hogy lássuk és értsük meg, ott van az Isten arcmása, a teremtői fényesség mindenkiben, még abban is, akit anyagba született énrészünk, az a bizonyos ön-én, vagy egó lenéz és tirpáknak bélyegez meg. Még benne is, néha benne csak igazán ragyog a fény.

A vasárnap egyben a jövőtervezéshez is kitűnő, amikor ilyen szellemi szikrázás kísér bennünket, lényegesen jobb döntések meghozására vagyunk képesek. Emlékezzünk, a Merkúr egyben a beavatás planétája is, a beavató élmények felismerések, rácsodálkozások, rádöbbenések, segítségükkel minőségibb, jobb lépéseket tehetünk meg a valódi célunk felé.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!