Az ősz utolsó hónapja veszi kezdetét hétfőn. A lombok nagyobb része lehullott, az a kevés, ami még tartja magát, a színorgia után egyre inkább barnába tendál. Elmúlás? Szó nincs róla. A levél vége az avar kezdete. Avart rúgni jó dolog. A gyerekkor elmaradhatatlan része. A száraz, színes, vastag levélszőnyeg csak úgy várja és kívánja, hogy belegázolj, mint az első nyári fürdéskor az élő vízbe.

Amit imádtál tízen innen, miért kéne húszon, harmincon, negyvenen – akármennyin túl nélkülöznöd? Vajon a világ rosszabb hellyé változik, ha önfeledten beleszaladsz a testes, száraz avarba, némi zajt csapva? Kétlem. Inkább fordítva: a benned felszabaduló öröm jobb hellyé nemesíti bolygónkat – és az egész Univerzumot. Ha csak egészen kicsikét, pocokfülnyit, akkor is.

A száraz avar kegyelme időszakos. Komolyabb csapadék esetén átmeneti hiánycikké alakul. Ezért is érdemes tudnod: kiélvezni akkor kell, amikor lehetőséged adódik rá. Az időzítés fontossága a lehullott levelekkel való játékban is megmutatkozik. Mint a csillagok mozgásában. Júniusban ugyanúgy nem cipőzöd az avarszőnyeget, ahogy a napéjegyenlőség is távoli.

Vasárnap este ideje van a hétrenézésnek, ennek írott eszköze a Hétrenéző. Lássuk, mik a mögöttünk hagyott hetes egység jelentős égi és spirituális történései:

A Mars és az Uránusz szembenállásával indult a hét. Számos személyes kedvencem egyike. Nem csak azért, mert könnyű és hálás írni róla. Azért is, mert egészen egyszerűen nagyszerű.

Volt telihold is. Bika, ha asztrológiai oldalról nézzük. A csillagok világában azonban jóval mélyebb értelmet kapott. Az Algol csillaggal együtt állva kínált lehetőséget a legmélyebb félelmek kiirtására.

Férfi és női energiák szövetkeznek a Mars-Vénusz sextil égisze alatt. Megértésre és működőképes minőségek életre hívására törekvő kapcsolódás. Ez több mint jó hír.

Kezdetét veszi az ősz utolsó hónapja. Ám amikor a Nap megérkezik a Nyilas asztrológiai jelébe, a csillagos égen is egy egészen izgalmas folyamat indul be. A Skorpió csillagkép ollója elvégez bizonyos szükséges vágásokat.

Meséltem még az asztrozófus-lét hálás mivoltáról. Ritka jó dolgom van, na.

Ide kapcsolódik a csillagokkal összefüggő várakozások tisztázása. Bár rengeteg mindent kérhetsz tőlük, van, amit semmiképpen ne várj el tőlük.

A mozgás maga az élet. A Természet alapigazságáról egy kicsit másképpen beszéltünk. Mozgásba lendülni márpedig fontos.

A jövő hét a következőket tartogatja:

Nyilas jelébe érkező Merkúr. Beavató bölcsesség jár nyomában. És valami, aminek a kimondása kulcsfontosságú.

Ha már Merkúr: központi csillagunkkal, a Nappal is találkozik. Bár nem számít unikumnak egy-egy Nap-Merkúr együttállás, ez most különlegesnek ígérkezik. Nem árulok zsákbamacskát, de poént se szeretnék előre lelőni: a Skorpió szívénél, az Antaresnél pacsiznak.

A valódi vezetőre nagyobb szükség van, mint valaha. Végtelenül fontos ezt megérteni, ahogyan a szabadság, egyenlőség, testvériség triója mögé kérdőjelet kanyarítani. Vesszőparipám, tollra kívánkozik.

Ha már rázós téma: költői kérdésként, de feldobom: téged mennyire könnyű meghülyíteni? Gondolatleporoló bejegyzést szentelek a témának.

Kevés szóval kapcsolatosan táplálok olyan mély ellenszenvet, mint a „fényszennyezés.” Hogy miért, azt is kifejtem.

Egy egészen személyes témát, a dohányzásról leszokásom történetét is (újra) előveszem.

Végül, de nem utolsó sorban levezetem, miért nem vehet el tőled az égegyadta világon semmit egy elemzés.

Jó kis színes avar, ugye? Vegyes, ropogós, élmény benne ugrálni, szaladni, szökdécselni. Mert a november – minden borongósságával együtt és annak dacára – igenis lehet vidám és életörömmel teli. Te is tehetsz érte. Ami rajtam áll, szállítom.

kép: pixabay.com

színes, ropogós, játékos – az avarszőnyeg csábítása

csillogó, ragyogó, fényes – az ég tükröződése a Hétrenézőben

Pin It on Pinterest

Share This