A címben feltett kérdés nem túl gyakran, de fel szokott merülni – időnként én magam teszem fel, de csak úgy költői módra. Ha megengedtek egy kis személyes színezetet, akkor ki is fejtem a miértekre adott választ.

Az egyik én-részem maximalista, ő szeretne mindig mindent a lehető legalaposabban, részletekbe menően felvázolni (ő elment volna építőmérnöknek vagy ácsnak, ha kellő döntési jogkört kapott volna annak idején). Ha rá hallgatnék, akkor talán száraz és kissé unalmas, de végtelenül precíz írásokat kapnátok naponta, amiben minden benne van.

A másik felem viszont az izgalmat, a kis színeseket keresi; ő „felelős” azért, hogy szeretek kiragadni egy-egy részletet és – például – a Feszty körképet nézve a vidám mókust mutatom meg, akit a többség talán észre sem vesz, mégis odafestette a művész egy eldugott zugba. Jónak tartom, hogy az érdekességeket, a „kis színeseket” is lássuk. Hála Istennek sokan írnak kifejezetten minőségi előrejelzéseket; mindenki meg tudja találni a számára legmegfelelőbb energiájút. A teljességre törekvésnek – nálam – az unalomtól való félelem állja útját.

Ha minden nap minden égi helyzetről írnék, egy-egy lassú mozgású planéta esetében néha hetekig-hónapokig bocsátkoznék önismétlésbe. Pont emiatt esik picit többször szó a fürgébb léptű égi vándorokról.

Aki a csillagos eget fürkészi, mondhatni képben van. Különösen igaz ez, amikor több asztroszaki írásait olvassa. Vagyok olyan optimista, hogy erre (is) alapozok, amikor inkább kiragadok egy-egy részletet és azt színezgetem. Talán jó egy máshol hallott apróságról eltérő megvilágításban, kicsit különös fények által megvilágítva olvasni.

Pont emiatt érdemes lehet kiépíteni egyfajta rendszerességet: ha nem is nap nap után utánajárni, mi hogyan mozog a végtelen kék égen, de időről időre elmerülni picit a Kozmosz aktuális mozgásaiban.

Ilyenkor kevéssé ér váratlanul egy-egy hatás és nem érezzük kiszolgáltatott bábnak magunkat. Hiszek abban is, hogy aki nyitott és fogékony, egymásra tudja illeszteni az információkat. Aki kellően korán született (mint én…), még emlékszik az írásvetítő mágikus szerkezetére. Ahogyan a különböző fóliákat tették annak idején egymásra, úgy pakolhatjuk össze az égi helyzetekről olvasottakat, hogy saját szűrünkön keresztül alakítsuk ki a számunkra valóságos képet. Ha ehhez hozzá tudok tenni némi színezéssel és árnyalással, már megérte. Azt viszont nagyon-nagyon megköszönöm, ha írtok észrevételek, javaslatokat, mit és miről olvasnátok még szívesen.

kép: pixabay.com

 

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

a szélesebb kitekintés jobb döntéseket eredményez

Pin It on Pinterest

Share This