2018. júl 01. 0

Az igazi látás

Vasárnap és hétfőn találkozik az Oroszlán asztrológiai jelében járó Merkúr a Rák csillagkép béta csillagával, az Al Tarf-fal. Al Tarf annyit tesz mint tekintet. Ez a csillag a Rák hármas fényábrájának befogadó oldalán tündököl (emlékezzünk: a Rák az anyai típusú szent hármasságot képviseli: befogadás-táplálás-elengedés). A tekintet itt a múlt felé irányul: látni a múltat, de nem csak látni, hanem elfogadni is tudnunk kell a saját múltunkat. A Rák eredet- és múltkutató késztetésében ott a szeretetteljes elfogadás is, amikor nem akarjuk a „múltat végképp eltörölni”, mint mozgalmár nótákban énekelték régen. A múlt megtörtént. Az eseményeken változtatni nem tudunk, ám a megítélésüket alakíthatjuk magunkban; arra kifejezett cselekvő ráhatással bírunk, miképpen viszonyulunk egy-egy, korábban megesett történéssel kapcsolatban.

Az Al Tarf-i tekintet alapvetően érzelmi látást jelent, amikor nem a szemünkkel, hanem a lelkünkkel látjuk a dolgokat. Az itt járó Merkúr révén azonban szintézisbe kerül értelem és érzelem, hiszen a Merkúr a megértés és megértetés planétája. Egyszerre van jelen az objektív, szellemi érzékelésünk és a belső világunk megismerési törekvése.

A hétvégén kitűnő alkalom nyílik kihasználnunk ezt az égi helyzetet régi sérelmek feldolgozására, itt és most szeretetben tudunk végleg feloldani régi érzelmi zárványokat, ronda lelki epeköveket. Látjuk, elfogadjuk, befogadjuk – nem bonyolult, de annál nagyszerűbb folyamat. A hozadéka pedig csodálatos megkönnyebbülés, testi-lelki szinten jelenlévő bemerevedettségektől való elköszönés, a megértés magasabb foka, felszabadulás. Megéri, ugye?

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!