2018. Júl 19. 0

Befogadó Nap

A Rák asztrológiai jelében járó Nap megérkezett a Rák csillagképébe. Újra fontos leszögezni, hogy a kettő nem azonos, a valódi, égen látható fényábráról kapták egykor nevüket az egyenlő, 30 fokos szeletek, ám nincs közöttük egyenlőségjel, ráadásul a névadó aktus óta eltelt mintegy két és félezer év során némiképp arrébb is „másztak” a cikkelyek. A Rák csillagképe az anyai szent hármasság égi megjelenítője. Ez a hármasság a befogadás-táplálás-elengedés triásza. Az anyai minőségről fontos újra megjegyezni, hogy bár női típusú, de nem csak a hölgyek érintettek: ahogyan a férfias oroszlán is ott mocorog minden nőben, úgy az uraknak is van Rák-vonulata. Az anyai hármasság egyik legfontosabb összetevője a szeretet: az anyaság nem tud e nélkül működni, kozmikus értelemben nem létezik béranyaság. A szeretet ereje segít mind a három állomáson: szeretettel tudunk elfogadni, befogadni, a táplálás fázisában talán a leglátványosabb a szeretet áramoltatása, végül pedig az időnként kihívásként mutatkozó elengedés következik, ám ezt az aktust is tudnunk kell elegánsan, szeretve megtenni. Ez persze nem jelenti, hogy nem ér könnycseppeket elmorzsolni.

Központi csillagunk a befogadás oldalán érkezik meg a csillagképbe, a mostani napok üzenetében ott a megnyílás és a nyitottsággal megélt befogadás – cselekvő módon, nem csak a szavak szintjén. Felébred bennünk az a késztetés, hogy elengedjük a megváltoztatási kényszert és „csak úgy” lássuk a dolgokat, társainkat, ahogy vannak. Ez már önmagában egy csodajó megélés, de ennél még sokkal több ajándékot tartogat ez az égi helyzet.

Amikor befogadóvá válunk, akkor egyúttal és automatikusan eltűnik belőlünk a beszűkültség és a korlátoltság, a kettő együtt nem megy. Amikor képessé válunk mindezt szeretettel megélni, működtetni, akkor az mindenkinek jó. Új színek, érzések bukkannak felszínre, olyan tanításokat kapunk, amik nem leckék, hanem szépséges, dörmögő hangon elmondott igazi, színes történetek. Csak rajtunk áll, készek és képesek vagyunk-e a befogadásra.

 

kép: www.deviantart.com/blazingelysium

Szólj hozzá(nk)!