Biztonságot, nyugalmat, harmóniát kínál a szerda reggeli Bika újhold. Csupa keresett, a mindennapokban megélni vágyott jót hozhat. A feltételes mód teszi az egészet izgalmassá, mert önmagától – és tehelyetted – semmit el nem végez. Veled viszont… nos, igen messzire mutat a varázslat.

Senki, se te, se én nem szeretünk csalódni. Jellemzően a túlzó, téves elvárásokból fakad a hoppon maradás. Különösen igaz ez kozmikus történésekre. Például jön egy Bika Vénusz és rám rúgja az ajtót a Nagy Ő, azonnal egymásba szeretünk és elképesztően jókat szexelve fürdünk a boldogságban. Úgy, hogy az előbb még a köldökömet vakarásztam a konyhai hokedlin ülve. Vagy itt a Kos Mars, egyszerre vált belőlem egy Szilágyi Áronnal vegyített Hosszú Katinka és hirtelen edzett, izmos, karizmatikus erőemberré bosziztak az égiek. Netán a Nyilas Merkúr önmagától mondatta ki velem azt a pár szót, ami miatt végre megkaptam a fizetésemelésemet. Hát ez – sajnos? – nem így működik. És nem, ne sajnáld. Hiszen, ha így lenne, kimaradnál a buliból. Ez a tétel fokozottan igaz az újholdra.

Megújulás. Ez az egy szó fémjelzi az újhold milyenségét. Maga az égi jelenség nem más, mint Nap és Hold együttállása. Egy bekezdést megérdemelnek a pontos adatok:

  1. május 8. szerda 05 óra 21 perc (budapesti koordinátákkal számolva), a Bika asztrológiai jelének 18 fok 02 percénél.

Kicsi az esélye, hogy csak úgy, önmagadtól jobban érzd magad. Ezzel szemben tettekkel és változtatással komoly eredményeket érhetsz el. Olyat, ami valós, igazi, elvitathatatlan. Kezdjük a biztonságnál:

A Bika fix és földes elemű jel. Amikor az öncélú felhalmozást és a birtoklási görcsöket gemkapcsozzák hozzá, az az alacsony szintű megélés szajkózása. Egyoldalú tévhit.

Érzelmi, anyagi, egzisztenciális, szellemi és mentális biztonság azonos súllyal tartozik a Bika jeléhez.

A Nap-Hold együttállás felerősíti a vágyat, hogy mindez megélés szintjén a tiéd legyen. Ha hiánytalanul tapasztalod, úgy szerda kora reggel csak egy erős dupla presszót főzz le és lassan, mosolyogva kortyold el. Minden más esetben érdemes tovább olvasnod:

A biztonság te magad vagy.

A stabilitás benned van.

Épp úgy szűkölhetsz egy aranypalotában, mint boldog megelégedettséggel lakhatsz dobozvárosban is. Nem a körülményeid határoznak meg. Befolyásolhatnak, igen, de feletted győzedelmeskedni csak a te beleegyezéseddel tudnak.

Amint megérkezik a felismerés, hogy nem a matéria véd meg, máris könnyebb a dolgod. Íme, egy gyakran előforduló példa:

„Jó lesz az még valamire!”

„Én aztán ki nem dobom, mert akkor tuti újra divatba jön és egy vagyonért vehetek újat belőle.”

„Nem kér enni, amennyi helyet meg elfoglal, azt a légköbmétert nem kell kifűtenünk.”

A korábban említett kevéssé ég felé törekvő szintű működés nem ritka. Az újhold kapálózó fuldoklónak nyújtott segítő kéz módjára igyekszik kiemelni a felhalmozási kényszerből. Csak bólints rá és tedd a dolgod. Ehhez jön jól a megértés:

Foglalják a helyet és elnyomják a teret. Azért is üdvös kib@szarintani a régi limlomokat, mert ők az új, a méltó helyén terpeszkednek. Fizikai, lelki és energetikai értelemben egyaránt.

Amíg a kacatenergiájú vackok uralják az otthonod, az életed, vajmi kevés esélye van vágyad tárgyának megérkezni. Mint a vendég, aki nem talál parkolót, majd három terméketlen háztömbkör megtétele után elhúz a francba és később ír egy kimagyarázkodó üzenetet. Ott volt, de képtelenségnek látta, hogy érdemben megérkezhessen. Hát kell ez neked?

Az legyen veled, ami tényleg kell és örömöt ad. Semmi spártai túlzás, be a Bika újhold egyik legjobb lehetősége a biztonság újrafogalmazása. A tárgyakból visszavenni és önmagadba helyezni. Így alakíthatod magad stabilitás-centrikus valakivé, aki két lábbal áll a földön, de nem ragad ahhoz. Mert a feje az ég felé van tájolva.

Harmónia és létöröm. A végére azért írjuk le, hogy a szerda reggeli együttállás alapvetően ide köt be. Az a normális alapvetés, ha a két kulcsfogalom életed szerves része. A legjobb, ha még elgondolkodnod sem kel, úgy bólogatsz, egészen ösztönösen.

Te tudod, mi kell hozzá a saját életedben. Tedd meg, változtass, újulj. És örülj, igen. Ez a legfontosabb.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This