A héten egy olyan korszak kezdődött (újra) el, amelyik bő hat éven keresztül, egészen 2025. nyaráig tart majd, ez pedig a Bika asztrológiai jelében vándorló Uránusz nevével fémjelzi a szabad, termékeny zsenialitást. A szabadság planétája befejezte a Kosban való útját látszólagos hátrálását követően és most már töretlen erővel és lendülettel segít a teremtésben. De mik is jellemzik az eljövendő hat és negyed évünket? Uránuszi értelemben a bőség, a teremtés, mégpedig szabadon, korlátok nélkül. A visszatérés megmutatta, hogy érdemes újítanunk, milyen pontokon tűzzünk ki új jelölőkarókat, hogy immár teljes erővel és lendülettel haladhassunk előre. Szokásomtól eltérően nem csak idelinkelem, de ide másolom a tavaly májusi bejegyzést a Bikába érkezett Uránuszról. Most – ha lehet – még inkább aktuálisak az akkor született sorok.

„Szerdán kezdődik (először) egy időszak, mely 2025. nyaráig tart: a Bika asztrológiai jelébe lép az Uránusz. A kissé furcsa, először kezdődő időszak magyarázata abban rejlik, hogy a szabadság és tisztítás planétája augusztusban majd hátrálni kezd – persze csak látszólagosan, a Földről szemlélve -, hogy visszatáncoljon a Kos cikkelyébe és majd csak jövő év március elején lépjen végleg és határozottan át a Bika zodiákusába. Az Uránusz, hasonlóan a transzszaturnáliákhoz, azaz a Szaturnuszon túl elhelyezkedő, messianisztikus üzenetű bolygókhoz, igen lassan mozog: azt a kört, melyet a Nap egy év alatt, a Hold 28 nap alatt teszi meg, az Uránusz 84 év munkájával teljesíti. Nyugodtan mondhatjuk hát az elkövetkező évekre, hogy a Bika Uránusz időszaka köszöntött be, mert ez valóban egy új minőség, egy új korszak.

Ez a korszak alapvetően magában hordozza az anyagi dolgokkal kapcsolatos kötöttségektől való megszabadulást, nem is erős túlzással rabszolgasorsból való felszabadulást. Gondolhatunk itt lehúzó energiájú tartozásoktól való megszabadulásra, olyan állás elengedésére, ahol lelkünket kerékbe törték; kikerül személyes terünkből pénznyelő autónk, ingatlanunk; egyszóval minden, ami nem ad örömet, de nyűg van vele és anyagi erőinket szipolyozza. Ebben az értelmezésben a Bika Uránusz segít vagyonunkat karcsúsítani, racionalizálni, a felesleges dolgokat kiselejtezni és csak a jókat, az értékeseket megtartani. Nincs ebben semmi ijesztő, nem történik más, mint a plafonig zsúfolt lomtárból az évtizedek óta nem használt, molyrágta sz@rokat kivisszük a lomtalanítás kupacai közé, ami marad, abban pedig mindennapi örömünket leljük.

Anyagi biztonságunkat erősen támogatja az a végtelen sok kitűnő ötlet és sugallat, ami érkezik. Az Uránusz a zsenialitás princípiuma is; azé a zsenialitásé, amely mindenkiben, hangsúlyozom mindenkiben kivétel nélkül ott van. Lehet, hogy más-más életterületen nyilvánul meg, de élő ember zsenialitás nélkül nem létezik. Olyan gondolatok születnek meg bennünk, melyek segítségével stabilitás és áradó bőség köszönt életünkbe; a Bika Uránusznál a szikra kézzel fogható, biztonságot nyújtó módon testesül. A biztonság fogalma azonban kitágul. A korábbi keretrendszer nem kompatibilis az uránuszi energiákkal; ami valóban előre visz, az váratlan, szokatlan, talán még senki nem csinálta eddig. Merjünk újítani, merjünk kipróbálni friss ötleteket; mindazt, ami más számára képtelenségnek tűnhet. Emlékezzünk, ezek a mi sugallataink, kezdjünk velük valamit, mert ha nem tesszük, az Univerzum a méltányos gondolkodási idő lejárta után másnak kézbesíti; számára ugyanis tökmindegy, melyik kétlábú alkotja meg a mesterművet. Azért kell érdemes erről beszélni, mert amikor jön a sugallat és csak rácsodálkozva megveregetem a vállam, milyen éles elmém van kristálytiszta antennákkal, aztán látom, hogy hónapok múlva más aknázza ki az én privát szuper ötletemet, jöhet a falba vert fej. Azaz ne jöjjön, hiszen jó pár évünk van a kozmikus brainstormingból kimazsolázni a saját drágaköveinket.

A most induló korszakban a függetlenség biztonságot hoz. Itt azért egy kicsit álljunk meg. A függetlenség nem szemellenzős törtetést és társainkon való átgázolást jelent. Ízleljük meg magát a szót: függetlenség. Függés nélkül, azaz függő viszonyok nélkül jutunk előre, de önként és szabadon, partneri alapon csodálatos szövetségek születnek; ahol már az önkéntes összekapcsolódáson a hangsúly, ez adja meg a társult szabadság magas minőségét, ahol az összeálló független egyének egy jóval magasabb rezgésű csoportot tudnak létrehozni.

Az Uránusz következő Bika időszakában a most földi testben élők zöme már vagy nem lesz itt, mostani testesülésében bolygónkon, vagy meglehetősen öreggé és bölccsé nemesedik. Erről a kitűnő időszakról még sokszor ejtünk szót, mindenesetre érdemes mélyen bevésni, tudatosítani, mennyire fantasztikus évek várnak ránk.”

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This