2018. máj 12. 0

Bikába lépő Merkúr

A hét végére maradt egy csodaszép jegyváltás: a Merkúr vasárnap lép át a Kos asztrológiai jeléből a Bikába. Az elkövetkező időszakban szellemiségünk a (külső-belső) stabilitás megteremtésére, a biztonság és a gyarapodás pályájára áll rá. A Bika Merkúr igazi gyümölcsöző gondolatokat, teremtő szavakat, sugallatokat hoz; ereje a földi valóságunkban megélhető szépséget, harmóniát, az anyag adta simogatást és kellemet hivatott áramoltatni. Most ébredünk rá igazán, mi mindent vagyunk képesek kihozni abból, ami van; meglepően ízes dolgok kerülhetnek ki a kamra polcairól, olyanok, melyeket talán még mi sem tudtunk – korábban – elképzelni.

A Bikába lépő Merkúr segít a legjobban kihasználni adottságainkat, saját magunkból is elő tudjuk hozni a legtöbbet, a legjobbat. Megadja azt a tudást, amivel az egész rendszert termőre fordíthatjuk, szikrájával rég kihunytnak gondolt tüzeket éleszthetünk fel, hogy meleg és fényt adjanak. Tevékenyen, cselekvő módon működünk, dolgozik a megvalósítás inspirációja, hogy az eszméből mihamarabb kézzelfogható, érzékszerveinkkel megcsodálható szépség szülessen.

Nem mellesleg emberi kapcsolatainkra is kifejezetten jótékony hatást gyakorol ez az égi aspektus: ápolni, fejleszteni tudjuk őket, megéljük, milyen örömöt, jó érzést ad egy-egy, társunkhoz fűző fényszál. Tartalmas és előrevivő beszélgetéseknek is ideje van; olyan értékes és minőségi együtt töltött időknek, melyekre akár évek, évtizedek múlva is mindketten pontosan emlékszünk, annyira jó volt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!