2018. ápr 19. 0

Bikába lépő Nap

Péntektől a Bika asztrológiai jelében folytatja égi útját központi csillagunk, a Nap. Csodálatos időszak a Bika cikkelyében járó Napé; cselekvő énünk megjelenítője a teremtés, az alkotás, a vetés minőségeibe érkezett meg. Szinte már unalmassá válhat az ismétlődő “bőség, alapozás, stabilitás megteremtése” címkék vég nélküli ragasztgatása, de van, amit nem lehet megunni. Hallottatok olyat, hogy valaki megunja az orgazmust? Ugye, milyen képtelen gondolat… Hasonlóképpen nehéz, helyesebb fogalmazva lehetetlen a tavasz esszenciáját megunni.

A Bika minőséghez társul a robbanó, harsányodó zöld, melybe a virágok tarkaságát szövi bele Földanya. A szemünk képtelen betelni  a színorgiával, orrunkat pedig újabb és újabb, csak tavasszal érezhető illatok kényeztetik lépten-nyomon. Az élet kiáradása, a vegetáció erejével való szembesülés, a minden évben bekövetkező, de ismétlődő rácsodálkozást hozó tavasz ideje következik. Az Élet diadalmaskodik, a nappalok mind hosszabbak, egyre jobban esik kint lenni, tenni-venni. Ez a Bika ideje.

Kulcsszavak szintjén: vetés, szerelem, öröm. Apropó, ha már az örömnél tartunk. Elképzelhető olyan igazi, velős búvalb@szottságbéleltség ebben az időben? Lehetetlenség. Elfáradhatunk, érhet gyász, de az a mély, depresszív ködmocsár, ami ősszel sokakban feléled, most elment a déli féltekére, láblógatni. A kulcsszavakban ott a zsongás, a cselekvés, a biztonság, az ölelés, a csók, a gyerekzsivaly. Élvezzétek az Életet!

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!