2016. okt 05. 0

Blokkoldás és pincejárás

Csütörtökön délben remek lehetőséget kapunk lelki blokkjainkat leomlasztani. A harangszót megelőző és azt követő egy óra még befogja vitorlánkba a szelet, de ez most egy rövidebb, ám annál pikánsabban fűszerezett konstelláció. Rákészülésként érdemes körülnézni a padláson, miféle hitrendszerek okoznak lelki, érzelmi szinten gátoltságot. Ha nem tudjuk (még) nevén nevezni a huncutokat, akkor körülírás szintjén fogalmazzuk meg, miben testesül meg az ármánykodó hatás, miképpen éljük meg. A művelethez szükséges erő miatt aggódni felesleges, meglepő módon végig érezhető a kutakodáshoz, búvárkodáshoz szükséges kraft. Gondoljunk a Nagyi pulóverére, hogyan tudott felfejteni egész sorokat elszámolt szemek felbukkanásakor: ugyanígy fejtsük fel felszín alatti életünk zátonyait. Ne hagyjuk becsapni önmagunk által önvalónkat: ha a vízfelszín tükörsima, de tudjuk, hogy ott a sziklaszirt alatta fél méterrel, azt is derítsük fel, elkerülendő egy újabb hajótörést.

Tudjuk azt is, hogy ez az önmunka segít véglegesen letenni régóta cipelt csomagokat, most megvalósító erőket kapunk ilyen folyamataink befejezéséhez. Nyugodtan engedjük mélyre a kutatószondát, nincs olyan mélység, amiből most ne emelhetnénk ki a roncsokat visszafordíthatatlanul, fénnyé nemesíteni. Tanácsos egy félreeső, kuckós helyet találnunk ehhez, ahol egyedül végigmerenghetjük a lelki leltárunkat; az ősz borongóssága a befelé figyelést és az önmagunkban való elmerülést kitűnően támogatja.

161006pince

Vegyük észre, hogy a folyamat ezen szakaszában automatikusan odaugrik a megértés is; ez a pár óra áramot ad a villanykörtének odabent. Világosság gyúl, ami eloszlatja az érzelmek homályában a nyomasztó sötétséget, amit eddig nem mertünk bolygatni. Még az ajtó felé nyúlni is kellemetlen volt, ám ennek most képesek vagyunk véget vetni, meglovagolva az égi helyzet kínálta remek lehetőséget, és már nem rettegő kisgyermekként botorkálunk le lelki pincénkbe, szoruló szívvel, éppen miféle rémség vár odalent. Most kapjuk a lehetőséget, hogy magabiztosan felkattintsuk a lámpát és úgy lépdeljünk majd le, hogy a nemesnél nemesebb évjáratú borok közötti választás dilemmája lesz az egyetlen kétségünk. (Lelki)egészségünkre!

kép: wolfewolf.deviantart.com

Szólj hozzá(nk)!