Jelenleg a Jupiter és a Szaturnusz a finom érzékelés, a varázslatok fényszögén keresztül (quintil) kapcsolódik egymáshoz. Mivel mindkét bölcsességbolygó lassú mozgású, ezért ez a szál nem pattan el pillanatokon belül, van időnk hasznunkra fordítani csodálatos energiáikat. A kettejük között hidat szövő fényszöget régen pentagrammának nevezték, mágikus szimbólumként jelölve, mivel általa megnyílik az öt titkos kapu, azaz az öt fő érzékelés (látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés).

Kiélesedő beleérző képességet hoz ez az égi helyzet; szebben, jobban a dolgok mögé tudunk pillantani, látjuk azt az éteri fátylat, amit szem nem láthat, elérkezünk a lélekkel látás állapotába. A Nyilas jelében lépdelő Szaturnusz már nem olyan szorosan áll együtt az Antaressel, a Skorpió csillagkép vörösen ragyogó szívével, de kapcsolatuk még érezhető haloványan. Üzenete röviden, tömören: az igazi, feltételektől, elvárásoktól mentes szeretetre koncentrálva, ezt az érzést helyezve a fókuszunkba érthetjük és élhetjük meg a bölcsülés állapotát. Mindeközben a Kígyótartó csillagkép fénylik az égi háttérben a gyógyítás és a beavatás (belső kategória!) információit beleszőve (tejszínhab valódi tejszínből, valódi habszifonból), mindezt az Istenek Útján, a Tejúton megkomponálva (fahéjszórás – frissen őrölve – a hab tetején). Mondhatnánk, hogy nekünk már semmi dolgunk a hátradőlésen túl, de ez persze nem így van most sem.

160915jupifa

A tapasztalás általi bölcsesség gyűrűs planétája ugyanis a Jupiterrel, a szeretet bölcsességének képviselőjével varázsol égi duettjük keretében. A Jupiter immár a Mérleg jelében vándorolva a szépség, harmónia és legfőképpen a kapcsolatainkban gyakorolt szeretet általi fejlődés energiáit teszi bele a kettősbe. Mindezt bőkezűen, mondhatni pazarló bőségben (a szeretet ugyanis nem fogy el, lévén nem süvegcukor), hiszen a Jupiter a kiáradás, a növekedés megtestesítője is.

A felülemelkedés, a nagyvonalú, gáláns, szeretettől hajtott, mosolygó énünk tud szintemelkedést, művészi szépségű előrelépést megélni. Ha odaszenteljük magunkat ennek az energiának, úgy szimultán tudjuk a koncentráltságot és a kiáradást megtapasztalni, ezáltal nemesítve önmagunkat, kapcsolatainkat és a szeretet árasztási- és megélési képességünket. Ugyanez az erő tud közelebb vinni a Teremtőhöz is, remek időszak van a mély filozófiai, vallási kérdéseinkben elmerülni és választ nyerni miértjeinkre.

Szeretetre fel!

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This