2016. dec 26. 0

Bölcsülve tisztulás

A Jupiter és az Uránusz szembenállása a mostani napokban érezteti hatását legerősebben. A Mérlegben haladó Jupiter a kapcsolatok igazságáról, a társainkkal összefűző szálakon át érkező tanításokról ugyanúgy szól, mint az istenkeresésről és az ezen az úton elérhető harmóniáról. Szemben vele a Kosban járó Uránusz a megújítást, a forradalmat jelképezi. Ő szállítja annak energiáit, hogy bármi újba kezdjünk is, abban ott legyen a tisztaság és a szabadság minősége. Támogatja a felszabadításra való törekvéseinket a cselekvés megkívánta erővel, azaz Kos Uránusz idején nem sóhajtozósan „ejdejólenneha” kezdetűen töprengve nem teszünk semmit, ellenkezőleg: ami a szívem, az a számon és ha dőlni kell egy-egy lég- és kártyavárnak, hadd dőljön.

Az Uránusz fölé pillantva a Szűz jövőbe érkező lábát láthatjuk a csillagos égen, ezáltal szimbolizálva a tisztítás jövőért valóságát. Mélyen gyökerező magvakat vet a felismerés, hogy a jelenben elültetett minőségeinket aratjuk majdan, miként most is a múlt kalászainak termésének örülünk vagy nem örülünk. A két bolygó szembenállása révén egymást erősítve egészül ki az érzés, hogy a tudás, a bölcsesség és a szabadság, a felszabadulás kéz a kézben jár. Bármelyiket is működtetjük magas szinten, magával húzza a másikat, mert egyik nem élhet tartósan a másik nélkül.

161227patak

Remek napok a méltatlan kapcsolatok megújítására a mostaniak, ahogyan a tőlük való megtisztulásra is, amennyiben menthetetlennek bizonyulnak. Bölcs, rálátó és elfogadó szeretettel tudjuk a tisztítást elvégezni, aminek nem kell fájdalmasnak lennie, vagy csak annyira, mint egy varratszedés: az utolsó szúró érzések egyben csalhatatlanul jelzik a gyógyulást, a jövőben vissza nem térő kellemetlenségektől mentes egészségesség állapotát.

kép: www.burtn.deviantart.com

Szólj hozzá(nk)!