Néha nem elég finomkodni. Van, hogy a szép szó kevés. Előfordulhat, hogy a virágnyelv elhervad, mert a másik nem képes/nem hajlandó olvasni a sorok között.

A megoldás érkezhet radikális módon. Az asztal lapja elbírja, hogy rácsapsz. Már ha valós okod van rá. Mi lehet ez? A méltatlanság. A torkodon akadt varangy. A hülyének nézés.

Az ésszerű kompromisszumot keretbe foglaló okiratot össze is tépheted. Hiába tolják az orrod elé. Lehet, hogy összeráncolt szemöldökökkel találkozol, a fej pedig, amire ránőttek, csóválódik. És ki nem sz@rja le? Kit érdekel?

Nap-Plútó együttállás. Szombattól hétfőig egzakt. Nem túl jó hírű égi állás, nevezhetném inkább hírhedtnek is. Pedig á, dehogy. Csak tudni kell kezelni. Nem a Ferrari hibája, ha hülye és fakezű gazdája hideg gumikkal csavarja fel a fasori kétszáz éves platán törzsére.

Ha Deák Ferenc és/vagy Görgey Artúr portréja díszíti a szalonod falát, úgy teríts rájuk vastag, fekete brokátot e három szentelt napokban. Mert a kiegyezés és a megalkuvás szünetel. A Plútó nem ismeri őket. Illetve ez így, ebben a formában nem igaz. Ismeri, mert tud róluk. De olyan széles ívben kerüli el, hogy közben háromszor kell tankolnia.

Radikális, végletes, mélyre ható változások. Ami nem egyenlő maszatolással, fingfésüléssel, trágyakozmetikázással. Lehet, hogy fel kell tűrnöd inged/blúzod ujját. Talán még lapátot is ragadsz. Végső esetben annak nyelétől vízhólyagosodik a tenyered. De olyan munkát végzel el, amit nem lehet apránként. Csak maximalista, mindent bele!-módon.

Ez az előre vivő út. A megoldás. Mert van – mint most is -, amikor a kicsi tét semmit nem ér. Hiába pörgeti ki a rulett a számodat és kapod vissza harmincötszörösen a pénzed, ha egy százforintos zsetont szerénykedtél odapöttyenteni. Talán már említettem korábban, hogy bátorrá tevő energia, ami nem komálja a kispályázást.

Egy csapásra – és sokszor egy csapással… – megoldódó problémák. Segít, ha tudatosítod, hogy nem kell elvárnod a galiba konstans jelenlétét, azaz engedd meg, hogy kioldaloghasson a képből. Már ez önmagában is sokat segít. Melléktermékként jön a szárnyalás, a megkönnyebbülés és a jól végzett munkát honoráló édes megelégedettség-érzés.

kép: pixabay.com

a Nap-Plútó együttállásnál te vagy saját szerencséd kovácsa

Pin It on Pinterest

Share This