2018. máj 29. 0

Csodatelihold

Kedden délután telik a Hold a Nyilas asztrológiai jelében, ekkor egzakt az Ikrek zodiákusában járó Nappal való szembenállása. Asztrológiai megközelítésben elmondhatjuk, a mostani telihold áradó érzelmessége mély, belső bölcsességet ébreszt; azt a fajta erőt, amivel a szívünk mondja ki az utolsó érvet, amikor lelki szinten rárezdülve válunk képessé a bizonyosság erejével kimondani a döntő szót. A mostani Nap-Hold szembenállás a megismerés vágyának és a tudás biztos működtetésének tengelyén az elme és az agy világánál jóval mélyebbre, valódi belső középpontunkba irányítja a figyelmet, ahol az igazi, a valóban jó döntések megszületnek. Emlékezzünk: az elme végrehajtó szerv alapvetően, nem pedig döntéshozó; mai világunk erős félrecsúszottsága – részben – abból fakad, hogy átadtuk az agynak a döntéshozatali jogot, ami nem az ő kezébe való.

A csillagképi hátteret vizsgálva egészen különleges szépség sejlik fel: a Hold a Skorpió szívénél, az Antaresnél jár, mikor egzakt a Nappal való szembenállása. Azzal a Nappal, aki ekkor a Bika csillagkép alfa csillagánál, az Aldebarannál jár. Emlékezzünk, az Antarest a régiek egyedüliként tekintették Tejút- és Világoszlopnak, míg az Aldebaran “csak” a világot tartó négy oszlop egyike. A Hold, mint lelkünk égi megjelenítője, kapcsolódik a végtelen, feltételektől mentes elfogadó szeretet csillagához, a minden másnál magasabb szeretetminőséghez. Ez az érzelmi azonosulással átitatott szereteterő egészül ki a Bika tekintetének tüzével. Ez a szem, az Aldebaran a Tejútra néz, az Istenek Útjára. Látja a magasabb világokat, termékenyítő, teremtő erejében már ott a felső minőségek rezgése.

Legyünk tudatosak erre a szépséges fénytáncra kedden délután, mikor pontos a szembenállás, azaz megtelik a Hold. Nem meglepő módon intenzív, mély érzelmek ébredhetnek bennünk, amiket igazán jól tudunk most szekerünkbe fogni, emlékezzünk csak a nap másik Jolly Jokerére, a Fiastyúkban haladó Merkúrra. Éri még bármi panasz az égieket, hogy nem osztanak jó lapokat?

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!