Ha vasárnap este, akkor összegzés. Nem is akármilyen. A hét köznapi, azaz hétköznapi teendőinek számbavételével már bizonyára elkészültél. Mit végeztél, mit kellett volna és mosollyal nyugtázod az extrákat is. Nem csak a teendőket, de a hozzájuk kötődő érzelmeket is végigpörgetted magadban. Ez a háromdimenziós, praktikus hétrenézés.

Ez után, de nem csökkent értékkel következzen a kozmikus Hétrenéző! Nem kevés támpontot és segítséget ad, ha mindennapi dolgaid tervezése, végzése közben tudod, mi történik odafent. Milyen erők munkálkodnak, amiknek szelét vitorládba foghatod. Avagy: mi az, amit érdemes átütemezni. Mondok erre is példát: növő Hold idején kevéssé eredményes a fogyókúra. Nem arra hangol a Kozmosz.

Lássuk, miből érkezünk a vasárnap estébe! Történésekben gazdag hét után a következőkről szóltak a csillagmesék:

Lelkesen lelkeskedtünk – a Hold éppen újhold után igen érdekes találkozókra volt hivatalos az égbolton. Igen, akár komolyabb érzelmi hullámokat is kiváltva randevúzott a Marssal és állt szemben a Neptunusszal. Finom, finom.

Károgni pedig nem érdemes. Kivéve, ha varjúnak születtél. Ha pedig ezt angol nyelvterületen tetted meg, akkor így is üdvözölheted madártársad: havarjú how are you? Nos, ez a rettenetes szócincálás biztosan nem a Holló égi egyenlítői csillagzatába érkező Merkúr ihletése volt. A tollnok is bírhat alacsony szintekkel, nem úgy a megénekelt égi állás. Remek, sőt: kitűnő. Esetében értelmezhetetlen a méltatlan működtetés.

Szenvedélyes vizekre evez a Vénusz. A Skorpió jelébe érkezve a szerelem planétája kifejezetten jól érzi magát. Itt azonban érdemes résen lenned. Bár az alapvető késztetés az érzelmekkel átitatott szenvedély manifesztálása, a pince mélye pucolandó. Ott a féltékenység, hűtlenség, becstelenség. Nincs vele dolgod, mert ismered őket és nem mellettük teszed le a voksodat. Ennyi és nem több.

Végre helyre tettük a Plútót. Pontosabban szólva: a helyén van, köszöni. A róla szóló elbeszélés inkább vicces, vagy tragikomikus. Emberek meghatározható csoportjáról szól. Ők gondolták azt, hogy törpebolygósítják őplútóságát. Aki persze röhög az egészen. Hátravetett fejjel, teli torokból. Én is, ami azt illeti.

A Nap és a Denebola csillag együttállása szívmelengető. Nem csak azért, mert kifejezetten tüzes minőségek ötvöződnek. A teremtés magas oktávját, a sokszor emlegetett fénynemzést erősíti pár napos szövetségük. Ha van minőség, amire mostanság nagy szükség mutatkozik, ez éppen az.

Rávilágítottunk, mivel jár, ha katonázol a gyerkőcöddel. Ítélettől mentesen: az okozatot te könyvelheted el. Lehet következmény, de eredmény is. Csak tudj róla. Ahogyan a végsőkig való fel nem adás is teérted, miattad fontos. Nem korszerű eszmény, de kit érdekel, mi trendi. A csillagok sem követik a negyedévente változó, diktált divatot, köszönik szépen.

A jövő hét történései és olvasnivalói röviden, tömören és címszavakban:

Mérleg jelébe lépő Mars (pikánsan finom).

Nap-Neptunusz szembenállás (lelkizés, de nem úgy).

Merkúr csúcsformában: együtt az aratás csillagával, a Spicával és quadratban a Plútóval (kirobbanóan termékeny gondolatok és szavak). Készülj csavarra is!

Vénusz-Plútó quintil (szerelemvarázs alkuk nélkül).

Az égi mesék mellett most három meglepetés-írással is készülök. Időszerűek, jól jönnek, támpontot kínálnak.

Ne feledkezzünk meg a szombati napról sem: 10 órától a győri Ibis Hotelben találkozhatunk. Együtt fejtjük meg az égre írt titkokat.

Kívánok jó pihenést neked. Eredményes összegzést, bizakodó rákészülést. Hétről hétre, hétből hétbe tudd: nem vagy egyedül. Fölötted a csillagok, benned a fény, a sorokban a leírás, köztük a lényeg.

kép: pixabay.com

a napóránál nincs pontosabb időmérő – 

ezt a stabilitást élheted meg hétről hétre Hétrenézve

Pin It on Pinterest

Share This