Lottó ötös és igaz szerelem. Esetleg igaz szerelem és lottó ötös. A két válasz lényegileg azonos, csak a sorrendben mutatkozik apró eltérés. A kérdés pedig, amire tízből kilencen gondolkodás nélkül, csípőből tüzelik, így hangzik: „mi kell a boldoguláshoz?” Ér bólogatnod; nincs kémszoftverem, hogy belemásszak a kamerádba és ellenőrizzem, miként viselkedsz a telefon/laptop előtt.

Anyagi függetlenség és boldogság. Ezt szokás megjelölni a boldog életbe azonnal elrepítő Bölcsek Kövének leírásakor. Ha árnyaljuk, akkor kiderül, hogy nem csak a pénz számít. Végső soron energia, tehát erő, azaz hatalom. Az legyen, meg szerelem és csá. Minden jól fog alakulni. Ha pedig belekérdezel, hogy melyik lényegesebb, megeshet: totál értetlenséggel találkozol. Most viszont közeleg egy jó kis égi helyzet, ami segít összefésülni a látszólag szertefutó szálakat.

Optimális, ha belátod, legalább önmagad előtt: az erő elsődleges. Amennyiben úgy találod, ez barbár gondolat, kérlek, pörgesd le egy fosztóképzővel. Erőtlenül ugyan mihez kezdenél? Tudnád-e élni vágyott életedet, ha nincs kéz, aki magasba emel, mint humán marionett-figurát benned életerő?

Erő és ötletek együtt. Hogy a szikra lángot lobbantson, az idea megszülessen az anyag világában. Nem kevesebbről szól a mese. Van erőd lépni és azt is tudod, merre akarsz menni. Ez így együtt már garantált alap a sikerhez. Nélküle viszont… Minimum nehéz a dolgod.

Erő a karodban, szikra a szellemedben, és tűz a szívedben. Röviden így foglalható össze a Bika asztrológiai jelébe megérkező Mars üzenete. Frappáns és kiváló. Amennyire tőegyszerű és magától értetődő, akkora galibákat képes okozni a hiánya. Emlékezz: akár bringázol, akár négy keréken gurulsz, jellemzően soha nem jut eszedbe a gumid. Csak akkor, amikor leereszt és szembesülsz az undok ténnyel: ez bizony lapos. Azaz: defekt a javából. Addig olyan természetesnek vetted – teszem hozzá: jogosan -, hogy puhán gördül a járgányod. Végül is az a dolga, nem? Így vagyunk az erővel, ide huzaloz be és köt újra a Bika Mars. Kitűnő erőtér, annyi szent.

De hogyan hangolódhatok rá? Ha ez a kérdés formálódott benned, jogos a vállveregetés. Ki ne hagyd a világ minden kincséért se. Ez a helyes formula. Fejlődési irányt jelöl, amennyiben „lehet-e bennem/nekem is” típusú mondat végén vitted fel a hangsúlyt. A különbség látszólag nem sok, lényegében óriási.

Tudod, hogy megvan benned is, legfeljebb egy kiadós frissítés lefuttatásának virrad fel a napja. Erről szól az első szentencia. Vajon vagyok-e elég jó, megérdemlem-e, nincs-e gyári hibám? Ilyen erős belső kételyekről, önbecsülési konfliktusokról árulkodik a második verzió. A lényeg: a kedd reggel hozza el a te időd kezdetét.

Július 5-én, kedden reggel érkezik meg a Mars a Bika asztrológiai jelébe. Felidézi, stimulálja, aktiválja a benned amúgy gyárilag meglévő, nyomtatott áramköreidbe sajtolt információkat. Nevezetesen az erőt és az alkotókészséget. A kraft társul az ötletességgel, a gyümölcsöző gondolatisággal. „Kitalálom, megteszem” – és ezt most nem a szomszéd mondja, akit látva újra és újra markába roppant egy összeméregetős kishitűség. A tiéd, te vagy a főszereplő, mindez benned van. És felébred, igen, jól gondolod.

Másfél hónap nagy idő. Augusztus 20-án délelőtt lép csak tovább az Ikrek birodalmába a vörös bolygó. Apropó, kérlek, lásd meg a szépséget: nem csak Szent István és az új kenyér (meg persze a világra szóló tűzijáték) napja augusztus huszadika. Alapvetően a szeretet valódi fényünnepe, ennek pedig – szokásosan – kozmikus oka van.

Központi csillagunk, a Nap megközelíti az Oroszlán szívét. Ő a legendás Regulus csillag. Idén augusztus 23-ra esik a Nappal való egzakt találkozója. A Mars viszont felkészít rá. A mintázat: pillanatokkal (égi értelemben legalábbis) a Nagy Kézfogó előtt lép tovább az erő planétája. Termékenyítő energiákkal fordít rá az egész évkör egyik legszebb ünnepélyére. Gyönyörű. És ez az időszak éppen most, kedden veszi kezdetét.

Miről is szól, illetve mire jó még? Felperzselni a kishitűséget. Lobogva, hiszen a Mars tüzes elemű, azt magas hőfokon árasztó bolygó. „Nekem ezt vagy azt nem lehet.” Ezt a mondatot ezer módon lehetne permutálni – ha nem Arész bolygójáról beszélnénk. Ő ugyanis a maga határozott, tökölődéstől mentes módján égeti semmivé. Ez a dolga, a hivatása, divatosan: a küldetése.

Fényt áraszt, hőt ad. Ez a tűz elemének egyik sajátossága; elég csak az aktuális kánikulára gondolnod. Ezt fogja munkára a Mars, ha a kiteljesedésedet és álommegvalósításodat veszélyeztető sunyításokra bukkan. Elsődlegesen tebenned. A magas szintű marsikus munka belül zajlik. Ez konkrét alkímiai folyamat; a külvilágba – optimális esetben – ennek eredménye érkezik meg. Lelkes, megbátorodott attitűd; „ide nekem az oroszlánt!” felkiáltással.

Bika Mars: a belső tűzzel építkezés ereje. A Bika (Taurus) asztrológiai jelének névadója maga a Bika csillagkép. A kettő nem azonos egymással, ám a keresztapa/keresztanya energiája felsejlik a 30 fokos szeletekben is. Konkrétan a Bika szarvára gondolok, ami a Tejútra nyújtózik. Oda emel és onnan veszi, fogja, hívja le az égi adást, persze kristálytiszta hangzatban, mentesen minden torzítástól.

Emiatt tudhatod, hogy törekvésed tiszta, saját vágy, amit némi isteni vezettetéssel elérhetsz és nem olcsó gerjedelem. Nem árt különbséget tenni a kettő között, mert a Mars-típusú cselekvő-változtató erőket emelő módon méltó munkára fognod.

A tempó gyors, pattogó, nincs tétova hezitálás. A Mars feszes, céltudatos működésre sarkall; kicsit mintha indulóra lépnél. Apropó: ez a szó éppen így hangzik angolul: March. Vajon a vakvéletlen műve, hogy kísértetiesen hasonló a két elnevezés? Most virrad fel termékeny diadalmeneted napja.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This